‘Ceket operasyonu’ Narin'in kızı Oya Temelli'ye yöneldi

Güncelleme Tarihi:

‘Ceket operasyonu’ Narinin kızı Oya Temelliye yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

NARİN'in Kentbank'tan aldığı krediye kefil olan ve pamuk satışından da alacağı bulunan Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel, üst arama girişimini bu kez Halit Narin'in kızı Oya Temelli'ye yöneltiyor. Kurmel, ‘‘Yapacak başka bir şeyim kalmadı. Oya Temelli'nin de üzeri aranacak’’ dedi.

TÜRKİYE Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin'den alacağını bir tahsil edemeyen Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel, Narin'in Martı Otel zincirinin başında bulunan kızı Oya Temelli'yi de haciz için takibe aldırdığını söyledi. Kurmel, ‘‘Başka yapacak birşey yok. Oya Temelli'nin oturduğu evi sabah buluyoruz. Ama akşam avukatları bu mahalle de oturmuyor diye kağıt getiriyor. Haciz işlemi yapamıyoruz. 8 aydır bizi oyalıyorlar’’ dedi.

Narin'in Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası'nda 100 milyon dolarlık bütçeyi kontrol ettiğini söyleyen Kurmel, ‘‘Narin, kırık sandalyede oturduğunu söylüyor. 100 milyon dolarlık kırık sandalye olur mu?’’ diye konuştu.

SONUNA KADAR PEŞİNDEYİM

Kentbank'da Narin'in kefili olan Necati Kurmel, kanuni yollardan sonuna kadar hakkını arayacağını tekrar ederek şunları söyledi:

‘‘Yakasını bırakmayacağız. Sekiz aydır beni oyaladı. Dört oteli, evleri, marinası var. Ama, hiç biri üzerine kayıtlı değil. Bazı varlıklarının kızı Oya Temelli üzerine olduğunu belirledik. Fakat sabah Oya Temelli'nin oturduğu evi saptıyoruz. Tam haciz için gidecekken akşam avukatları Oya Hanım'ın o evde ikamet etmediğine dair belge getiriyor. Mecburen kızını da takip edeceğiz. Kanuni yollardan üzerini aratacağız.’’

Narin'in sendika başkanlığını bırakması gerektiğini savunan Kurmel, şöyle konuştu:

‘‘Narin, Marmaris'te yaşadığını ve İstanbul'da evi olmadığını söylüyor. Marmaris'e yerleştiyse sendika başkanlığından istifa etsin. Bu sendikanın 100 milyon dolarlık bütçesi var. Peki bu para bankada faizde durup, neması Narin'e mi gidiyor? Narin, kırık sandalyede oturduğunu söylüyor, ama bu kadar büyük bir meblağı kontrol ediyor. Böyle kırık sandalye olur mu? Benim Narin'e bir düşmanlığım yok. Meselem yok. Aramızda kumar borcu yok, faizle para vermedim. Narin, bin işçi çalıştırdığını söylüyor. Ben 2 bin 500 işçi çalıştırıyorum. Ona kefil olduğum için Kentbank'a borcunu ödemek zorunda kaldım. Benim işçimin rızkını kim verecek? Devlet mi verecek? Yiğitlik bu borcu vermemek mi? Ben, Narin'e faizle para vermedim ki tefeci olayım. 8 aydır beni oyalıyorlar. Mecburen üstünü aratacağız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!