Çatalca-Kurtköy 50 dakika

Güncelleme Tarihi:

Çatalca-Kurtköy 50 dakika
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2019 08:30

Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca-Yassıören Kesimi ile Habipler Kavşağı-Başakşehir Kavşağı’nı açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün açılışını yaptığımız kısım ile otoyolu Çatalca’ya kadar uzatmış oluyoruz. Böylece Çatalca’dan trafiğin yoğun olduğu saatlerde 2-3 saati bulan Kurtköy yolculuğu 50 dakikada tamamlanmış olacak” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca-Yassıören ile Habipler-Başakşehir Kavşağı kesimlerinin açılış törenine katıldı. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca-Yassıören kesimiyle Habipler kavşağı-Başakşehir kavşağı arasını resmen hizmete açtıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dikkat edin Kuzey Marmara Otoyulu 398 kilometre uzunluğundadır. Bu projenin 70 kilometrelik Kınalı-Odayeri kesimiyse bugüne kadar 1.2 milyar dolar yatırım yaptığımız en önemli bölümlerinden birini oluşturuyor. Otoyolun Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de içinde olduğu Odayeri-Kurtköy arası zaten trafiğe açık. Odayeri-Yassıören arasını 29 Ekim’de yeni havalimanıyla birlikte hizmete sokmuştuk. Bugün açılışını yaptığımız kısım ile otoyolu Çatalca’ya kadar uzatmış oluyoruz. Böylece Çatalca’dan trafiğin yoğun olduğu saatlerde 2-3 saati bulan Kurtköy yolculuğu 50 dakikada tamamlanmış olacak” dedi.

Haberin Devamı

180 MİLYON DOLAR

Çatalca’dan İstanbul Havalimanına 13 dakikada ulaşılabileceği bilgisini veren Erdoğan, “Habipler Kavşağı-Başakşehir Kavşağı bağlantılarıyla da Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerimizin otoyola ve köprüye doğrudan erimişini sağlıyoruz. Yatırımı bedeli 180 milyon dolar olan Çatalca-Yassıören Kesimi Otoyolu ve yatırım bedeli 15 milyon dolar olan bağlantı kavşaklarımızın ilçelerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün bir kesiminin daha açılışını yaptığımız Kuzey Marmara Otoyolu ile Çatalca, İstanbul’un merkezine her gün biraz daha yakınlaşmaktadır. Geçtiğimiz günlerde aynı zamanda hızlı tren hattı da olan Gebze-halkalı banliyö tren hattının açılışını Kartal’da yaptık. Halkalı’da biten bu hattı Çatalca’ya kadar uzatarak ilçemizi hem banliyö hızlı tren vasıtasıyla İstanbul’a ve hem de tüm Türkiye’ye yakınlaştıracağız. Yapımı devam eden Çatalca Çevreyolu’nu da bu yıl hizmete sunacağız” diye konuştu.

Çatalca-Kurtköy 50 dakika

Haberin Devamı

TRAFİK RAHATLAYACAK

Bugün 15 kilometrelik kısmın açılışı yapılırken, Çatalca-Kınalı arası da yıl sonunda tamamlanacak. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Anadolu yakasında bulunan Osmangazi Köprüsü ile İzmit Liman bağlantısı arası ise 19 Mart’ta açılacak. İzmit Liman bağlantısı ile Doğu Kavşağı arası da yıl sonunda hizmete girecek. İzmit Doğu Kavşağından projenin sonu olan Akyazı’ya kadar olan bölüm ile Habipler ile Hasdal kavşağı arası 2020’de açılacak. Özellikle Çatalca-Kınalı arasındaki yolun tamamlanmasıyla sürekli trafik sıkışıklığı ile gündeme gelen Mahmutbey trafiği de rahatlayacak. TIR ve Kamyon gibi büyük araçlar, söz konusu bölümün açılmasıyla birlikte İstanbul trafiğine girmeden direkt olarak Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlanabilecek.

Haberin Devamı

1.2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

TOPLAMI 398 kilometre uzunluğunda olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun dün Kınalı-Odayeri arasında yer alan Çatalca-Yassıören ile Habibler Kavşağı-Başakşehir Kavşağı arası hizmete açıldı. Kuzey Marmara Otoyolu’nun 15.3 kilometre uzunluğundaki Çatalca-Yassıören kesimi, 29 Ekim 2018’de trafiğe açılan 25.3 kilometrelik Yassıören-Odayeri kesiminin devamında yer alıyor. Çatalca’dan, İstanbul Anadolu yakası Kurtköy ve civarına özellikle trafiğin yoğun olduğu zamanlarda 2-3 saate varan seyahat süresi, Kuzey Marmara Otoyolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü kullanılarak yaklaşık 110 kilometre mesafede ve 50 dakikada gerçekleştirilecek. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kınalı-Odayeri Kesimi Projesi kapsamında bugüne kadar 1.2 milyar dolar yatırım yapıldı.

BAKMADAN GEÇME!