Canlı yayında Gazze’ye yardım seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Canlı yayında Gazze’ye yardım seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 00:00

Kanal D ve Star TV’nin Kızılay işbirliğinde Gazze’ye yardım için düzenledikleri 2 saatlik ortak canlı yayında yaklaşık 4.5 milyon lira toplandı.

Star TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar’ın sunumuyla yapılan kampanyada, Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, şovmen Beyazıt Öztürk, Ercan Saatçi, oyuncular Cem Davran, Beren Saat, Erkan Petekkaya, Ayça Varlıer ve Kıvanç Tatlıtuğ telefonla bağış topladı. Programın başında Gazze’ye yapılan canlı bağlantıda bombalı saldırıların mağdurları yaşadıklarını izleyicilerle paylaştı. Saldırılarda anne ve babası ile 3 kardeşini kaybeden Ayşe, Gazze’deki çocuklar için Türkiye’den yardım istedi. Gazzeli çocukların temiz ve sağlıklı yiyeceklere ihtiyaç duyduğunu belirten Ayşe, elektriğe de ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Doğan Ailesi’ne teşekkür

Şifa Hastanesi’nde görevli Dr. Nasır da, Filistin’e çok sıkı bir ambargo uygulandığını belirterek, Türkiye’den gelen yardımların hayati önem taşıdığını ve bu yardımlar sayesinde hastaların tedavi edileceğini söyledi. Küçükali, kampanyaya verdiği destek için Aydın Doğan ve Doğan Ailesi’ne teşekkür etti. SMS ve Kızılay’ın internet sitesinin yanısıra stüdyoya telefonla ulaştırılan bağışlar 1 saat içinde milyon TL’lere ulaştı. Gecenin ilk büyük bağışını Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, Doğuş grubu adına yaptı. Kampanya’ya 500 bin TL katkıda bulunduklarını belirten Akhan, "Kızılay’a ve Kanal D ile Star ailesine Gazze’de yaşanan insanlık dramına duyarlı yaklaşımı nedeniyle teşekkür etmek istiyorum" dedi. Doğan Grubu adına Genel Koordinatör Nebil İlseven de kampanyaya 500 bin lira bağışladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, belediye çalışanlarının 420 bin TL’lik yardımını Başbakanlığın hesabına yatırdıklarını, kendisinin de 25 bin Euro katkı sağladığını belirtti. Stüdyo telefonunu arayan Evyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Evyap da 100 bin dolar bağışladıklarını açıkladı. Saat 22.30’da başlayan canlı yayın, saat 00.30’da sonlandı. 2 saatte yapılan bağışlar toplamda 4.5 milyon lirayı aştı. 5 YTL karşılığı gönderilen SMS’lerden ise 566 bin lira toplandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!