Canavarı ensesinden tutup indireceğim

Güncelleme Tarihi:

Canavarı ensesinden tutup indireceğim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Güneş Taner, enflasyonunun yıl başına kadar yükselmeye devam edeceğini söyledi. Taner ‘‘Ancak yine de yüzde 100'ün altında kalacak. Ondan sonra canavarı ensesinden tutup aşağıya indireceğim. 1998'de her ay enflasyonu aşağı çekeceğim’’ dedi.

Türk-Rusya KEK toplantıları nedeniyle Rusya Büyükelçiliği'nde verilen kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taner, Başbakan Mesut Yılmaz'ın ‘‘Bu kış zor geçecek’’ sözlerini şöyle yorumladı:

BURUN KANATMAYIZ

‘‘Başbakanın söylediği zorluk, Türkiye'de daha ziyade enerji krizinin doğurduğu zorluktur. Türkiye'deki alışılagelmiş genişlemeci politikalar yerine daraltıcı ve enflasyonla mücadeleci politikaları da düşünürseniz Başbakan'ın söylediği fevkalade doğrudur. Kış zor geçecektir çünkü çetin bir mücadeleye giriyoruz. Enflasyon canavarıyla karşı karşıyayız ve onu yenmeye azimliyiz. Bu manada zor olacaktır. Ben bu filmi daha önce gördüm. Ben bu filmde rol aldım ve gayet iyi oynadım. 1998 zorluklara karşın başarılı bir dönem olacak. Kimsenin burnu kanamayacak ama bir disiplin olacak.’’

Güneş Taner, bazı özel sektör firmalarının bundan önce kazandıkları paraları bundan sonra kazanmalarının mümkün olamayacağını vurgulayarak, ekonomi politikalarına ilişkin şu görüleri savundu:

‘‘Sistem çalışmaya başladığı zaman enflasyonla bedava yaşamaya alışanlar bedava yaşayamayacaklarını anlayacaklar. Ya başkalarıyla birleşecekler ya da şirketlerini kapatacaklar. Kimse bedavadan, vergi veren vatandaşın sırtından 1998'de geçinmeyi beklemesin. Sermayelerini arttırmaları lazım, teknolojilerini yenilemeleri lazım. Arz-talep dengesine uymaları lazım. Kimseden özelikle devletten yardım ve kurtarma beklemesinler. Herkes kendi yağı ile kavrulmasını öğrensin. Bizim devlet olarak kendi bütçemizle özel sektörün de kendi imkanlarıyla ve enflasyonsuz ortamda mücadele etmesini öğrenmesi lazım. Bunda başarılı olanlar devam eder, olamayanlar kaybeder.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!