Cameron Diaz, en çok kazanan Hollywood kadını

Güncelleme Tarihi:

Cameron Diaz, en çok kazanan Hollywood kadını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 00:00

En fazla kazanan kadın Hollywood yıldızı, 50 milyon dolarla Cameron Diaz oldu.

İş dünyası dergisi ABD’li Forbes tarafından açıklanan listeye göre, ’en fazla kazanan 10 aktristin’ son bir yılda elde ettiği gelirlerin toplamı ise 244.5 milyon doları buldu. En çok kazananlar listesinde Diaz’ı 32 milyon dolarla İngiliz oyuncu Keira Knightley ve 27 milyon dolarla Jennifer Aniston izledi.

Shrek ile iyi kazandı

Forbes’un aktrislerin haziran ayı itibariyle son bir yıl içerisinde elde ettikleri gelirler üzerinden hazırladığı en çok kazananlar listesinin başındaki 50 milyon dolarla Cameron Diaz yer aldı. Hollywood yıldızının kazancında, DreamWork’s stüdyoları tarafından çekilen Shrek film serisinden elde ettiği franchising gelirleri önemli rol oynadı. Diaz, Shrek filminde ’Prenses Fiona’ karakterini seslendirmişti. Ayrıca Diaz, ilkbahar aylarında ’Burada Olan Burada Kalır’ adıyla Türk sinema izleyicisiyle bulaşan romantik komedi ’What Happens in Vegas’ta başrol oynadı. Diaz’ın Jodi Picoult’un ünlü romanı ’My Sister’s Keeper’ın (Kız Kardeşimin Bakıcısı) sinema uyarlamasında başrolü ile Shrek serisinin 4’üncü filminin seslendirmesinden de iyi kazanç sağladığı belirtildi.

İngiliz güzel ikinci

En çok kazananlar listesinde ABD’li Diaz’ı 32 milyon dolarla İngiliz güzeli Keira Knightley izledi. Başarılı Hoollwood yapımı ’Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu’nda (Pirates of the Caribbean: At World’s End) başrolde oynayan Knightley, Oskar’a aday gösterilen romantik drama ’Kefaret’ (Atonement) filminde rol aldı. Knightley’in geçen yılki kazancında Chanel markası için hazırlanan ’Coco Mademoiselle’ adlı parfümün reklamları da etkili oldu. Friends (Arkadaşlar) dizisiyle dünyaca ünlü bir yıldız haline gelen Jennifer Aniston ise 27 milyon dolarlık gelirle üçüncü sırada yer aldı. Komedi film ’Marley ve Ben’de (Marley And Me) rol alan Aniston, yine bir başka romantik komedi olan ve 2009’da gösterime girmesi beklenen ’He’s Just Not That Into You’ adlı filme de imza attı. Aniston, halen kendisini üne kavuşturan Friends dizisinin yeni televizyon kanallarına satışından da pay almaya devam ediyor. En çok kazanlar listesinde 25 milyon dolar gelir elde eden Reese Witherspoon ile Gwyneth Paltrow dördüncülüğü paylaştı. Bu iki yıldızı sırasıyla Jodie Foster, Sarah Jessica Parker, Meryl Streep, Amy Adams ve Angelina Jolie izledi.

En çok kazanan 10 kadın sinema yıldızı (Milyon dolar)

AktristKazanç

Cameron Diaz50

Keira Knightley32

Jennifer Aniston27

Reese Witherspoon25

Gwyneth Paltrow25

Jodie Foster23

S. Jessica Parker18

Meryl Streep16

Amy Adams14.5

Angelina Jolie14
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!