Çalışma saatinde alışveriş mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Çalışma saatinde alışveriş mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 01:27

BANKALARARASI Kart Merkezi’nin (BKM) iki yıl önce, internetten alışveriş yapan kart kullanıcılarının kullanımına sunduğu BKM Express, 300 bine ulaşan kullanıcı sayısı ve 650’nin üzerinde üye işyeri ile toplam e-ticaret pazarının yüzde 45’ine ulaştı.

Haberin Devamı

Yılsonuna kadar üye işyeri sayısının 1000’e çıkması hedeflenirken, toplam e-ticaret pazarının yüzde 60’ına ulaşılması öngörülüyor. BKM Express, bugün e-ticaret içinde yüzde 6 paya ulaşan mobil ticaretin de gelişiminde önemli bir rol üstleniyor.

ORTALAMA 163 TL

Türkiye’de internet alışverişiyle ilgili alışkanlıklar üzerinde araştırma yaptıklarını söyleyen BKM Genel Müdürü Soner Canko, “Bugün BKM Express mobil uygulaması ile uyumlu üye işyerlerinde her 3 işlemden 1’inin mobil cihazlardan yapıldığı dikkat çekiyor. İnternetten yapılan alışverişlerde işlemlerin yoğunlukla 11.00-12.00 ve 14.00-16.00 arasında yapıldığı görülüyor. İnternetten yapılan alışverişlerde ortalama tutar 163 TL olurken, yüzyüze kartlı işlemlerde bu tutar 127 TL düzeyinde gerçekleşiyor. Kullanıcı kargo planlaması nedeniyle en çok salı ve çarşamba günlerini tercih ederken, işlemlerin yüzde 40’ını 31-40 yaş aralığının yaptığı gözleniyor. Yapılan işlemlerin yüzde 37’si taksitli, yüzde 63’ü ise tek çekim olarak yapılıyor.“

GLOBAL CÜZDAN PROJESİ

Avrupa’nın birçok ülkesinden işbirliği teklifleri aldıklarını belirten Soner Canko, “BKM’nin yurtdışı işbirlikleri sadece İspanya ile sınırlı değil. Uluslararası kart kuruluşları ile yapılacak projeler sonrasında, BKM Express kullanıcıları diğer ülkelerin e-ticaret sitelerinden de alışveriş yapabilecek ve yurtdışına para gönderme işlemi gerçekleştirebilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı


31-40 yaş
İnternetten en çok alışveriş yapanların yaş aralığı

163 TL
İnternetten alışverişte ortalama sepet tutarı

%37
İnternetten yapılan işlemlerde taksit tercihini kullananların oranı

35 milyar TL
Türkiye’de e-ticaret pazarının büyüklüğü


Mobil cihazdan alışverişte dünya 3’üncüsi olduk

Ülke Oran

İngiltere 7.9
Almanya 7.3
Türkiye 6
Hollanda 6
Rusya 5.9
Çin 5.7
İtalya 5
Danimarka 5
Fransa 4.6
Amerika 4.2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!