Çağlar ve Yiğit için yakalama emri

Güncelleme Tarihi:

Çağlar ve Yiğit için yakalama emri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sümerbank'ın içinin boşaltılması soruşturmasını yürüten İstanbul DGM Başsavcılığı, usulsüz kredilere adı karışan Cavit Çağlar, Orhan Aslıtürk, Yavuz Zeytinoğlu, Korkmaz Yiğit ve Faruk Keçeli'nin aralarında bulunduğu 40 kişi hakkında yakalama emri çıkardı. 'sanık' olarak çağırılan ve ifade vermeye gelmeyen bu kişiler, gerekirse polis zoruyla DGM'ye getirilecek. Sanıklar arasında adı geçen Malatya Bağımsız Milletvekili Ahmet Özal'ın ifadesi için, gerekirse dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye fezleke gönderilecek.

Kartal Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sümerbank'ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu'nun ifadeleri üzerine harekete geçen DGM Başsavcılığı, adı geçen 40 kişiye tebligat yapmıştı. Bankalarla ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Ercan Cengiz, dosyada firari sanık olarak adı geçen ünlü işadamları ve banka çalışanlarından oluşan 40 sanığın yakalanıp ifadelerinin alınması için, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Savcının yakalama emri çıkardığı ünlü isimler arasında, Mustafa Cengiz Süer, Ahmet Şimşek, Filiz Şafak ve Prof. Dr. Erol Eren de var. Sanıklardan Korkmaz Yiğit, yakalama emrinin çıkarıldığı dün, İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen Türk Ticaret Bankası davasına katıldı.

Devlet eski Bakanı ve Mevduat Sigorta Fonu tarafından el konulan İnterbank'ın eski sahibi Cavit Çağlar'ın da Sümerbank'tan ‘back to back’ yöntemiyle kredi aldığı iddia iddia edildi. Ahmet Özal, Erol Aksoy, yine yönetimi TMSF'ye devredilen Esbank'ın eski sahibi Yavuz Zeytinoğlu ve işadamı Ahmet Şimşek ile kaçak eski Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi Orhan Aslıtürk'ün de usülsüz kredi verilmesi olayına karıştıkları ileri sürüldü.

Sümerbank'tan bu yolla temin edilen en düşük kredinin, 5 milyon dolar olduğu bildirildi.

Yiğit dün Türkbank davası için DGM'deydi

İSTANBUL DGM Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama emri çıkarılan 40 kişi arasında Korkmaz Yiğit’in de bulunması, dün çelişkili bir izlenim yarattı. Çünkü, Korkmaz Yiğit dün Türkbank davası nedeniyle DGM’de hakim karşısına çıktı. İstanbul 6 Nolu DGM’de görülen ‘ihaleye fesat karıştırma’ davasının dünkü duruşmasında Yiğit’le birlikte Nesim Malki cinayetinden tutuklu olan Erol Evcil de hazır bulundu. Davaylı ilgili kaset çözümleri gelmediği için, DGM’deki bu dava kilitlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!