Büyüme hedefi yüzde 30

Güncelleme Tarihi:

Büyüme hedefi yüzde 30
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 14:19

Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, 2011 yılında yüzde 30 ciro büyümesi hedeflediklerini belirterek, “2010 sonuçlarımız bizi bu yıl için cesur kılıyor” dedi.Çapçı, düzenlenen basın toplantısında 2010 yılını değerlendirirken 2011 hedeflerini paylaştı.

Geçen yılın beklentilerin ötesinde iyi bir yıl olduğunu ifade eden Çapçı, 170 milyar avroluk dünya lüks sektörünün 2008 ve 2009'daki daralmanın ardından 2010'da yüzde 10'luk büyüme gösterdiğini söyledi.

Her krizde olduğu gibi bu dönemde de kazananlar ve kaybedenler olduğunu, geleneği olan güçlü markaların krizde öne çıktığını, bu dönemde internetin artan payından da bahsetmek gerektiğini anlatan Çapçı, lüks sektörün henüz küçük bir bölümünü oluştursa da internetten satın almaların hızlı büyüdüğüne dikkati çekti.
Türkiye tarafına bakıldığında ise Beymen'i kazananlar arasında gördüklerini ifade eden Çapçı, beklentilerinin üzerinde bir performansla yılı kapattıklarını bildirdi.
Genel olarak her kategoride artışlar görüldüğünü anlatan Çapçı, aksesuar, deri ayakkabı ve çanta tarafındaki büyümeye dikkati çekti.

Elif Çapçı, 2010 yılında sektörün kriz dönemini atlatarak tamamen normal dengelerine döndüğünü, sağlıklı yapısına kavuştuğunu dile getirdi.

Geçen yıl marka gamlarının genişlemeye devam ettiğini, ulaşılabilir lüks kavramının 2010 yılında da sıkı takipçisi olduklarını söyleyen Çapçı, ulaşılabilir lüksün Beymen ürün gamındaki payının artırılması konusunda önemli adımlar attıklarını kaydetti.

Elif Çapçı, geçen yılın yatırım açısından da Beymen'e büyük cesaret verdiğini ifade ederek, yeni açılan mağazalarla birlikte Beymen mağazalarının sayısının 17'ye ulaştığını bildirdi.

Beymen.com'un Türkiye'nin lüks alışveriş sitesi olarak hizmet vermeye başladığını anımsatan Çapçı, kısa zamanda çok sayıda ile ulaştıklarını söyledi. Beymen.com'u tercih eden müşterilerin genelde gece yarısı alışveriş yaptığını belirten Çapçı, bu kanaldan en çok jean, ayakkabı, çanta ve t-shirt satıldığını bildirdi.

Bu yıl internete özel satın alma yapmaya başladıklarını, bu kanalın kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade eden Çapçı, fiyatların mağaza fiyatlarıyla aynı olduğunu, bu ay sonundan itibaren belli kampanyalar yapacaklarını, sitedeki günlük trafiğin 4-5 bin dolaylarında olduğunu anlattı. Çapçı, “Beymen.com'un önümüzdeki dönemde Beymen'in 5. büyük mağazası olmasını hedefliyoruz. 2013 yılında bu büyüklüğe gelebiliriz diye umuyorum” dedi.

“KAHİRE BEYMEN'E KARDEŞ GETİRMEK İSTİYORUZ”

Beymen Executive Services altında hizmet veren Beymen Kurumsal Hediye organizasyonunun yüzde 90'lık büyüme yakaladığını bildiren Çapçı, Beymen Kahire'nin de geçen yıl iyi performans gösterdiğini, yurtdışı projelere sıcak baktıklarını bildirdi. Çapçı, bu anlamda 2 projeleri daha bulunduğunu belirterek, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü, Erbil'e de bir takım takip ettikleri projeler bulunduğunu ifade ederek, “Kahire Beymen'e kardeşler getirmek istiyoruz” dedi.

Beymen'in kadın koleksiyonu Academia'nın 2010 Sonbahar-Kış sezonunda satışa sunulduğunu hatırlatan Çapçı, burada da iyi sonuçlar almaya başladıklarını ve heyecan duyduklarını ifade etti.

Bu yıla ilişkin beklentilerini de paylaşan Çapçı, 2011 yılında yüzde 30 ciro artışı beklediklerini bildirdi. Çapçı, “2010 sonuçlarımız bizi bu yıl için cesur kılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Beymen'in 2011 ilkbahar yaz koleksiyonlarının Kasım ayından bu yana mağazalardaki yerini aldığını, hızlı başlayan yeni sezon satışlarının geçen yılın yüzde 80, bütçenin ise yüzde 20 üzerinde grafik çizdiğini bildiren Elif Çapçı, satın alma hacimlerinde önemli büyümelerle birlikte marka karmasının genişlemeye devam ettiğini anlattı.

Veri tabanlarında 550 bin kayıtlı müşteri bulunduğunu belirten Çapçı, Anadolu'dan da çok sofistike müşterileri olduğunu söyledi.

Beymen'in iki yeni mağaza konsepti üzerinde çalıştığı bilgisini de veren Çapçı, daha küçük metrekarelerde Beymen'e özgü ve Beymen'en güçlü olduğu belli ürün grupları üzerine kurgulanacak olan bu formatın eylül ayı gibi tamamlanmasının planlandığını söyledi.

BEYMEN'DEN İKİ YENİ KATEGORİ: ÇOCUK VE GELİNLİK...

Çapçı, monobrand butik portföyünün de genişlemeye devam edeceğini, aralarında Lanvin ve Tom Ford'un da bulunduğu yeni markalarla butikler açılmasının planlandığını, bazı markalar için de ikinci lokasyon arayışlarının başladığını bildirdi.

Elif Çapçı, 2012 yılında Zorlu Center'da açılacak olan 9 bin metrekarelik Beymen mağazasının mimari ve ürün grubu çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Zorlu Beymen'in restoran, kozmetik, gurme tatların yer alacağı özel alan gibi pekçok yeni kategoride hizmet vereceğini anlattı.

Çapçı, Beymen çatısı altında çocuk ve gelinlik kategorisinin de şubat ayında Beymen müşterileri ile buluşacağını söyledi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çapçı, H&M'in Türkiye'de heyecanla beklendiğini hatırlatarak, Beymen'e ise bir etkisinin bulunmadığını söyledi. Çapçı, rekabetin faydasına inandıklarını ifade etti.

Kurlarda yukarı yönlü gidişin sektöre etkilerine işaret eden Çapçı, kurları yakından takip ettiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!