Büyük yarışa 140 başvuru

Güncelleme Tarihi:

Büyük yarışa 140 başvuru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 23:51

TÜRK inşaat ve gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet tarafından düzenlenen ‘Sign of the City Awards’ başvuruları tamamlandı. Karma Holding proje ortaklığında gerçekleşecek yarışma için 101 projede 140 başvuru yapıldı. En iyiler 4 Kasım’da açıklanacak.

Haberin Devamı

İNŞAAT ve gayrimenkul sektörünün en iyiye teşvik edilmesi; kaliteli, çevreci ve sürdürülebilir vizyona sahip projelerin yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Sign of the City Awards”ın başvuru süresi sona erdi. Bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışmaya 101 farklı proje ile 140’ın üzerinde başvuru yollandı. Gayrimenkul projelerinin 21 kategoride yarışacağı Sign of the City Awards töreni, Karma Holding’in proje ortaklığında 4 Kasım 2015 Çarşamba akşamı Hilton İstanbul Bomonti’de düzenlenecek.

3 AŞAMALI DEĞERLENDİRME

Sign of the City Awards kapsamında kaliteli, çevreci ve sürdürülebilir bir vizyona sahip olan inşaat ve gayrimenkul markalarının projeleri, toplam 3 aşamalı değerlendirme sisteminden geçerek, büyük ödüllere ulaşmaya çalışacak. İlk aşamada olan başvurular; stratejik partner EY Türkiye’nin yapacağı teknik değerlendirmeyle elenerek, tam ve eksiksiz olması, kriterlere uygunluğu incelendi. 21 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında ikinci aşamada ise jüri üyeleri, teknik elemeyi geçen projeler arasından online olarak yapılan ön elemeyle her kategori için 5 finalist belirledi. Final aşamasında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk başkanlığındaki uzman ve sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri, ödül sahiplerini belirleyecek.

Haberin Devamı

PROJE ORTAĞI KARMA HOLDİNG

Sign of the City Awards, 2. yılında, Karma Holding’in proje ortaklığında düzenlenecek. Karma Holding, farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketleriyle geleceğe değer katan yaşam alanları üretiyor.
Organizasyonun platin sponsorluğunu Hafele, Hyundai Elevator, Vestel, VHV Reasürans üstlendi. Sign Of The City Awards 2015’in mekan partneri Hilton İstanbul Bomonti, stratejik ortağı EY, otomotiv sponsoru ise BMW Borusan Otomotiv oldu. Sign of the City Awards kapsamında geçen yıl 28 ödül dağıtılmıştı. Yarışmanın ilk ödül törenine 500’den fazla gayrimenkul sektörü temsilcisi katılmıştı. Bu yıl törene daha yoğun katılım bekleniyor.

Büyük yarışa 140 başvuru

Haberin Devamı

Jüride kimler var?

MİMAR Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk’un Jüri Başkanı olarak yer alacağı Sign of the City Awards’ın jürisinde yer alacak isimler şöyle; GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, GYODER Başkanı Aziz Torun, JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Ersun Bayraktaroğlu, Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Füsun Yılmaz Phillipson, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Haluk Sur, AYD Başkanı Hulusi Belgü, Atelye 70 Şehir Planlama Başkanı Prof. Hüseyin Kaptan, Karma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gazanker, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Maison Française ve Elle Decoration Dergileri Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici, KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarihçi ve Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Mert Şener, İTÜ Mimarlık Fakültesi Prof. Dr.Vedia Dökmeci, AMSTAR Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ülke Müdürü Zafer Baysal.

Haberin Devamı

21 Kategoride ödül verilecek

SIGN of the City Awards’ta bu yıl 21 kategoride ödüller sahiplerini bulacak. Geçen yıldan farklı olarak ‘En İyi AVM’ yerel merkezli ve bölgesel merkezli olarak, ‘En iyi Mimari Tasarım’ ise kamu ve özel olarak 2 dala ayrıldı. Yeni kategori olarak ‘En iyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ ve ‘Genç Mimar Teşvik’ dalları yer alacak. Bu yıl alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek kategoriler şöyle; En İyi Kentsel Tasarım, En İyi Konut, En İyi Çok Katlı Konut, En İyi Müstakil Konut, En İyi Rezidans, En İyi Ofis, En İyi Yerel Merkezli AVM, En İyi Bölgesel Merkezli AVM, En İyi Endüstriyel/Lojistik Merkez, En İyi Sağlık Binası, En İyi Eğitim Binası/Kampüsü, En İyi Sosyo-Kültürel Yapı, En İyi Mimari Tasarım (Kamu), En İyi Mimari Tasarım (Özel sektör), Genç Mimar Teşvik, En İyi Karma Kullanımlı Proje, En İyi Dönüşüm Projesi, En Yeşil Bina, En İyi Pazarlama Kampanyası, En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ve Yılın Fark Yaratanı. 

BAKMADAN GEÇME!