Bursagaz'da satış yerel seçime takıldı

Güncelleme Tarihi:

Bursagazda satış yerel seçime takıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2003 01:41

Bursagaz'ın özelleştirme ihalesi, hükümetin yerel seçim operasyonu olarak gerçekleştirdiği büyükşehir belediyelerinin sınırlarının genişletilmesi yasasına takıldı.

Yeni yasayla Bursa şebekesine Gemlik ve Mudanya da ekleneceğinden fiyat değişecek. Bu nedenle son teklif verme tarihi olan 8 Aralık'ta 10 teklif alınan Bursagaz'da revize tekliflerin alınması Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yasayı onaylaması sonrasına ertelendi.

FİYAT ARTACAK

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın seçim operasyonu yasasını gözönüne alarak iki farklı değer tespit çalışması yaptığı öğrenildi. Yasanın çıkması durumunda Gemlik ve Mudanya'nın da Bursa'ya dahil olacağını hesaplayan idare ikinci seçenek için daha yüksek bir rakam belirledi.

Yetkililer fiyatın artacak olmasının teklif veren firmaları etkilemeyeceğini öne sürerken, firmaların ihale şartnamesi ile bu tür değişikliklerin olabileceğini önceden kabullenmiş olduklarını belirttiler.

EPDK DA SORUN

Gemlik'in bir süre önce EPDK tarafından ihaleye çıkarılmış olması ve son anda ihalenin ertelenmesi de ihalenin bekleme sürecine yeni bir halka ekledi. Özelleştirme İdaresi, EPDK'ya Gemlik ihalesinin süresiz mi ertelendiği yoksa iptal mi edildiğini sordu. Özelleştirme İdaresi yazıyı geçen hafta göndermesine karşın EPDK'dan yanıt alamadı.

SEZER BEKLENİYOR

Özelleştirme İdaresi, yasanın çıkması durumunda EPDK'nın ihaleyi yapamayacağı, başka da bir seçeneğinin olmadığını belirtirken, EPDK tarafının ise Gemlik konusunda BOTAŞ şebekelerinden kaynaklanan sorun olduğu, bu nedenle özelleştirmede sorun çıkacağını düşündüğü öğrenildi. Her iki taraf da tavırlarını karşılıklı ortaya koymak için Sezer'in yasa için alacağı kararı beklemeye başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!