Bürokrasi, Kamu-Net ile tarihe gömülüyor

Güncelleme Tarihi:

Bürokrasi, Kamu-Net ile tarihe gömülüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın talimatıyla bugün Ankara'da başlayacak olan Kamu-Net'98 konferansında, bürokrasiyi ortadan kaldıracak proje son halini alacak. Proje, tüm kamu kuruluşlarının tek bir bilgisayar ağına bağlanmasını öngörüyor.

Başbakan Mesut Yılmaz'ın talimatıyla, kamu kurumlarının bilgisayar ağlarının tek çatı altında birleştirilmesi çalışmaları kapsamında düzenlenen Kamu Bilgisayar Ağları (Kamu-Net'98) Konferansı, bugün Ankara'da başlıyor. Bilkent Ünivertesi'ndeki konferansa Başbakan Mesut Yılmaz'ın da katılarak, açılış konuşması yapması bekleniyor. Konferansta, bilgisayar ağları ve Internet, Intranet, dünyada kamu bilgisayar ağlarının durumu, Internet donanım ve yazılım teknolojileri, ulusal ağ ve bilişim altyapısı, ağ yönetimi ve güvenliği, eğitim ve internet, ulusal internet hizmetleri, elektronik ticaret, devletin etkin işleyişine internetin etkileri ile Internet’in yasal sorunları ele alınacak. Genelgeyle daha önce katılımı zorunlu tutulan kamu kurumları da kullandıkları ve kurmaya hazırlandıkları bilgi işletim sistemleri hakkında katılımcılara bilgi verecekler ve Başbakanlık tarafından kurulacak ulusal ağa katılımlarının nasıl olacağını anlatacaklar. Konferansın son gününde, kamu bilgisayar ağlarının tek çatı altında toplanabileceği konusunda öneriler sunulacak.

Kamu-Net neleri değiştirecek?

KISACA Kamu-Net olarak adlandırılan Kamu Bilgisayar Ağları projesinin hayata geçmesiyle birlikte, Vatandaşlık numarası uygulamasının da altyapısı devreye girmiş olacak. Böylelikle, her vatandaş ile ilgili sağlık, nüfus, pasaport, adli sicil, eğitim gibi bilgiler tek bir veri bankasında toplanacak. Böylece, kamu kuruluşları arasındaki yazışmalar ve zaman alıcı işlemler tamamen ortadan kalkacak. Bu sistemin devreye girmesi ile birlikte hastahaneler her vatandaşın bugüne kadar geçirmiş olduğu sağlık sorunlarını anında bu veri bankasından alabilecekler. Pasaport, nüfus kaydı ve ikametgah gibi işemler için kapı kapı dolaşma ve cevap bekleme devri sona erecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!