Bulgarlar, 'Bombacı Erol'dan şikayetçiler...

Güncelleme Tarihi:

Bulgarlar, Bombacı Eroldan şikayetçiler...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 10:07

Bulgaristan’ın önde gelen enerji şirketlerinden biri Erol User hakkında, ‘dolandırıcılık’ iddiası ile savcılığa başvurdu. Bulgar şirket, elektrik ticareti yapmak üzere ortak oldukları User’in kendilerini kandırdığını, şirket kuruluşu için gönderdikleri parayı da alamadıklarını öne sürdü. Erol User ise, hakkındaki suçlamaların doğru olmadığını belirterek “Direk bana gönderilmiş bir para yok. O para da bankada bloke durumda” dedi. Hakkında icra takibi de başlatılan User, geçmişte kulüp yöneticiliği dönemindeki transfer açıklamaları nedeni ile ‘Bombacı Erol’ lakabı ile anılıyordu.

Haberin Devamı

EŞİT HİSSE İLE KURDULAR

Bulgarlar, Bombacı Eroldan şikayetçiler...

Bulgaristan’ın önde gelen enerji şirketlerinden Energiyna Finansova Grupa AD, Türkiye’ye elektik ihracatı yapmayı gündemine aldı. Şirket yöneticileri, geçmişte bir dönem Fenerbahçe'de de yöneticilik yapan Erol User ile temasa geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan savcılık başvurusuna göre, tarafları ilk görüşmelerini geçen yıl 23 Mart’ta Sofya’da yaptı. İkinci toplantı ise 4 Nisan’da İstanbul’da yaptı. Yürütülen görüşmeler sonrası tarafları yüzde 50-50 hisse ile EFG Enerji Tica. AŞ isimli şirketi kurmaya karar verdi. Bulgar şirket, User’in talebi üzerine 300 bin Euro’yu şirket kuruluş sermayesi için gönderdi. Ancak, söz konusu para Bulgar şirketin belirlediği banka yerine User’e ait bir şirketin hesabına gönderdi.

Haberin Devamı

‘PARAMIZI İADE ET’ MESAJI

Ancak bir süre sonra Bulgar şirket, User’in kendilerine yanlış bilgi verdiği gerekçesi ile User’den ayrıntılı bilgilendirme talep etti. Sağlıklı bir yanıt alamayan şirket yönetimi User ile yollarını ayırma kararı verdi. Taraflar arasındaki e-posta mesajlarına göre Bulgar şirket, User’e gönderdikleri paranın iadesini, şirketin de tasfiyesi için genel kurul talep etti.

HÜKÜMET TOPLANTILARI YASAKLADI!

User’in 23 Mart 2017’de Bulgar şirketin yetkilisine gönderdiği bir mesajda “Yayınlanan yeni yönetmeliğe göre tüm şirket toplantıları 16 Nisan sonrasına ertelendi. Tarih almak için hemen başvuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Bulgarlar, Bombacı Eroldan şikayetçiler...

Erol User, bir dönem Fenerbahçe'de yöneticilik de yaptı. 

HİLELİ DAVRANIŞLARDA BULUNDU

Savcılık başvurusunda User’in, sistematik bir biçimde ustaca yalan söylediği öne sürüldü. Başvuruda, User’in hileli davranışlarla Bulgar şirketi zarara uğrattığı öne sürüldü. Başvuruda, User’in ‘güveni kötüye kullanma’ ve ‘dolandırıcılık’ suçu işledikleri öne sürüldü. User hakkında yapılan suç duyurusu öncesi, hakkında icra takibi de yapıldı.

Haberin Devamı

Bulgar şirketin Avukatı Ömer Faruk Kırbıyık ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Erol User hakkında cezai ve hukuki süreçleri sonuna kadar takip edeceğiz. Maalesef bu tarz vakalarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıları dolandıran kişilerin cezalandırılması, Türkiye'ye gelecekte yapılacak yatırımların önünün kesilmemesi ve Türkiye ekonomisini olumsuz etkilenmemesi açısından oldukça önemli."

USER: SUÇLAMALAR GERÇEK DIŞI

Erol User ise, hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi: “Direk bana gönderilmiş bir para yok. Bu şirketi kurmak için direkt bankaya gönderdiler. Zaten banka bu kuruluşla ilgili parayı bloke ediyor. Şahsıma gelmiş bir şey yok. Gönderilen paranın kullanımı da söz konusu değil” dedi. User, hükümetin şirket toplantılarını belli bir süre için yasakladığı yönündeki mailin ise kendisine ait olmadığını belirterek “Benim öyle bir mailim yok. Soruşturma sürecinde zaten çıkar ortaya” dedi. User, haklarındaki icra takibine ise itiraz ettiklerini, takip işleminin durduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!