Bulgari: Ben fikir babasıyım

Güncelleme Tarihi:

Bulgari: Ben fikir babasıyım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük üçüncü mücehver üreticisi Bvlgari'nin Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Bulgari, tüm tasarımların fikir babası olduğunu söyleyerek, ‘‘Ben fikri veriyorum, 10 kişilik bir ekip tasarımını yapıyor’’ dedi. Bir tasarımın bazen 2 yıl sürdüğünü söyleyen Bulgari, tasarımlarında en çok altın ve renkli taşları kullanmaktan zevk aldığını açıkladı.

İstanbul Swissotel'de, Türkiye distribütörü Sponza tarafından açılan Bvlgari mağazası için Türkiye'ye gelen Paolo Bulgari, Türkler'in mücehvere olan düşkünlüğünü çok iyi bildiğini belirterek, ‘‘20 milyon yaşayanı ile İstanbul bizim için çok önemli bir şehir’’ dedi. Bulgari, Türkiye'de İstanbul dışında mağaza açmayı planlamadıklarını belirtti.

Özellikle saat ve mücevher konusunda oldukça iddialı bir marka olan Bulgari, geçtiğimiz yıl 449 milyar liret (50 trilyon lira) ciro, 57.7 milyar liret (6.5 trilyon lira) net kâr elde etti. Dünyanın her yerindeki Bvlgari dükkanında aynı ürünlerin, aynı anda ve aşağı yukarı aynı fiyattan satıldığını açıklayan Paolo Bulgari, İstanbul'da satılan en pahalı ürünün yaklaşık 2 milyon dolar olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'DE UCUZ SAAT

Gümrük avantajı nedeniyle Türkiye'de Bvlgari saatleri diğer Avrupa ülkelerinden yaklaşık yüzde 5-7 oranında ucuz olacak. Bvlgari'nin Swissotel'deki mağazasında mücevher ve saat dışında eşarp, kravat, parfüm ve çeşitli aksesuarlar da satılıyor. İstanbul mağazasında Bvlgari kravatların fiyatları 180 İsviçre Frangı'ndan, eşarplar ise 300 İsviçre Frangı'ndan satılıyor.

Bvlgari firmasının yüzde 62'lik hissesi Bulgari Ailesi'ne ait. Şirketin geri kalan yüzde 38'lik hissesi ise Milano ve Londra borsalarında işlem görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!