Bugün kabul edildi... Her vatandaşa 30 dolarlık ücretsiz Bitcoin verecekler

Güncelleme Tarihi:

Bugün kabul edildi... Her vatandaşa 30 dolarlık ücretsiz Bitcoin verecekler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2021 10:55

Orta Amerika ülkesi El Salvador, bugün itibarıyla Bitcoin'i yasal para birimi olarak kullanıma alacak. Ülkede her vatandaşa 30 dolarlık ücretsiz Bitcoin verilecek.

Haberin Devamı

El Salvador'da hükümet, kripto para birimini tanıtmak için ulusal dijital cüzdana kaydolacak her bir vatandaşa 30 dolarlık ücretsiz Bitcoin verileceğini duyurdu.

Ülkede 3 Bitcoinlik (yaklaşık 155 bin dolar) yatırım yapan yabancılara oturum izni verileceği bildirildi.

UYGULAMA TARTIŞILIYOR

Ülkede tartışmalara neden olan karar sosyal medyada çoğunluk tarafından destek bulurken, önemli bir kitle ise yasaya temkinli yaklaşıyor.

Devlet Başkanı Nayib Bukele, nüfusun yüzde 70'inin finansal hizmetlere erişiminin olmadığını, kripto para birimi sayesinde banka hesabı olmayan nüfusun finansal olanaklara sahip olacağını söylemişti.

Yurt dışında yaşayan El Salvadorluların ülkelerine yılda 6 milyar dolar gönderdiklerini dile getiren Bukele, Bitcoin sayesinde para transferini kolaylaştıracaklarını ve bir milyondan fazla düşük gelirli ailenin değişiklikten fayda sağlayacağını kaydetmişti.

Haberin Devamı

200 BİTCOİN DAHA ALDI

Dünyanın Bitcoin'i resmi para birimi kabul eden ilk ülkesi olan El Salvador'un Devlet Başkanı Bukele, süreç kapsamında yeni 200 Bitcoin alımı daha yaptıklarını açıkladı. Yeni alım ile birlikte ülkenin Bitcoin varlıkları 400 Bitcoin'e yükselmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!