Bu yaz klima satışı patlayacak

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz klima satışı patlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

1998 klima sektörünün büyüme yılı olacak. Klima sektörü yetkilileri, bu yıl klima satışlarının rekor seviyede artmasını bekliyorlar. Sanyo klimaların Türkiye Distribütörü Katiş Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Koç,1998 yılını Türkiye pazarında gelişim döneminin ilk yılı olarak tanımlıyor.

Klimanın artık her eve lazım bir ihtiyaç haline geldiğini, 1970'lerin başında televizyon kullanımında meydana gelen artışın, önümüzdeki yıllarda klima sektöründe de yaşanacağı belirten Koç, dünyada yaşanılan iklimsel değişikliklerin klima cihazlarının teknolojik gelişimini de körüklediğini belirtti. Tatiş Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Koç, ‘‘Klima bir sağlık aracı haline geldi. İklim koşulları bizleri yaşam ortamımızın havasını düzeltmeye zorluyor. Bugünün klimaları yaşam ortamını doğal koşullara uyumlu, uygun nem oranında tutmayı, uygun sıcaklığı korumamızı sağladığı gibi ortamı mikroorganizmalardan temizleme özelliğine de sahipler. Klimaların enerji kullanımını asgari boyutlara indiren ‘‘enerji tasarrufu’’ programları da mevcuttur. Hal böyle olunca klimaların önümüzdeki yıllarda pazardan daha büyük pay almaları kaçınılmazdır’’ dedi.

Klima sektörünün teknoloji geliştiren markalarından birisi olan Sanyo'yu Türkiye'de Tatiş Holding'in bünyesinde bulunan Ames A.Ş. temsil ediyor. Bütün dünyada yaygınlaşan fason üretimin son zamanlarda klima sektöründe de yaygınlaştığını belirten Emes A.Ş. yetkilileri, fason üretim yoluyla gündeme gelen marka zenginliğinin sektöre kalite sorununu taşıdığını belirtiyorlar. Sanyo'nun ısıtma soğutma sektöründe teknoloji geliştiren bir marka olarak üretiminin entegre olduğu, bir bütünlük içeren üretimin kaliteyi de beraberinde getirdiğini belirtiyorlar.

Uzun yıllar önce pencere tipi klimalar ile başladıkları servis hizmetini mükemmele ulaştırmak için hareket ettiklerini belirten Emes yetkilileri, Sanyo klimanın teknolojik üstünlüğünü servis hizmetlerine de aynen yansıtılacağını, mevcut Sanyo klima servislerine 1998 yılında yenilerinin de katılacağını söylediler. Yetkililer, yıl içinde eğitim seminer programları ile yetkili servislerin eğitimine ağırlık verileceğini kaydediyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!