Bu siteden gelen 'tuzak mesaj'a dikkat edin!

Güncelleme Tarihi:

Bu siteden gelen tuzak mesaja dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 11:55

kişiye benzer SMS'lerden gönderiyor. Gönderilen SMS'lerde habergsm.com'e 45 TL karşılığı üye olunduğu bundan vazgeçmek için SMS atılması isteniyor. Ancak bu SMS için de 4 TL alınıyor. Tüketiciler Birliği, dikkatli olunmalı uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Sami Çaprak; “Tüketici haberi olmadan bir siteye üye yapılmakta ve caymak için yolladığı sms için de 4 TL ödemektedir. Bu tamamen haksız bir kazançtır” dedi.

Av. Hüseyin Sami Çaprak, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Son zamanlarda tüketicilerimizden gelen yoğun şikâyet üzerine yaptığımız araştırma da habergsm.com adlı sitenin tüketicilerimizin cep telefonlarına üye olmadıkları halde gönderdiği sms ile "habergsm.com'a 45,00-TL karşılığında üye olduklarını ve caymak için mesaj yollamaları gerektiğini" bildirdikleri gözlemlenmiştir.

Üye olmadıkları halde gelen mesajın etkisiyle tüketicilerin gönderdikleri cayma mesajından ise ayrıca 4 TL alınmaktadır.

İşin esasında tüketicilerimiz bu siteye site yöneticileri tarafından habersiz olarak üye yapılmaktadır. Habersiz olarak üye yapılan vatandaşlarımız üyelikten ayrılmak istediklerinde karşılarına bir de cayma tazminatı çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Gsm şirketleri gönderilen mesaj akabinde abonelere  “Dikkate almayınız.” mesajı atmış ise de ortaya çıkan mağduriyeti önleyememiş, iptal için mesaj gönderenlerin 4 lirası haksız kazanç olarak birilerine aktarılmıştır. Ortaya çıkan durum göstermektedir ki haberleşme sektöründe mobil ödeme ve toplu sms alımı ile ilgili anlaşma yapan şirketlerin gsm firmalarınca iyi analiz edilmesi ve buna göre kendilerine sms satımı yapılması gerekmektedir.

İlgili sitenin yaptığı bu dolandırıcılık neticesinde binlerce tüketicimiz mağdur edilmiş olup bu tür bir durumla karşılaşan tüketicimizin öncelikle savcılıklara müracaat ederek firmayı şikâyet etmeleri daha sonra da bulundukları yer hakem heyetine başvuruda bulunup hatlarından kesilen ücretlerin iadesini istemeleri gerekmektedir."

Bu siteden gelen tuzak mesaja dikkat edin

Sitede hiçbir iletişim bilgisi yer almıyor.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!