Bu fuar beş Eyfel’e bedel

Güncelleme Tarihi:

Bu fuar beş Eyfel’e bedel
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 09:17

Yapımında kullanılan 34 bin ton demir ile 5 Eyfel Kulesi’ni karşılayan Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir yarın açılıyor. Dünyanın en büyük üç doğaltaş fuarından biri olan MARBLE ile Fuar İzmir kapılarını açacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir, dünyanın önde gelen üç büyük doğaltaş fuarından biri olan MARBLE ile birlikte yarın açılıyor. Fuar İzmir’in yapımında kullanılan 34 bin ton demir, 5 Eyfel Kulesi ediyor. Dökülen 300 bin metreküp betonla da 100 metrekarelik 6 bin daire inşa etmek mümkün. Kentin gelişen fuarcılık potansiyeline cevap verebilmek ve sektörün önünde yeni kapılar açmak amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, temelini 2013’te attığı Fuar İzmir için 400 milyon TL’lik yatırımı tek başına üstlendi. Kavşak ve monoray projeleriyle birlikte özkaynaklarla yapılan yatırım tutarı yaklaşık 600 milyon TL. Bu rakamın ikinci etapta yer alan ek holler, otel ve kongre merkeziyle birlikte 1 milyara ulaşması bekleniyor.

Bu fuar beş Eyfel’e bedel

Haberin Devamı

ATATÜRK’ÜN EMANETİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 yıldır yerelde kalkınma üst başlığıyla bütün sektörlerin büyümesini gerçekleştirmek ve tüm altyapı sorunlarını ele alıp gidermek üzere çalıştığını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Fuarcılık, bize Ulu Önder’imizin verdiği bir görev. Başta Kültürpark’ı yaratan Behçet Uz başkanımızdan bugüne birçok kişi fuarcılığa hizmet etti. Bugün dünya konjonktüründe gelişen şartlar bizi böyle bir fuar merkezini yapmaya yöneltti. Fuarın kardeş sektörü olan kongre sektöründe de bu yıl içinde bir kongre merkezinin çalışmalarını başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

5 KAT BÜYÜYECEK

Fuar İzmir’i İZFAŞ’ın işleteceğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yeni dönemde hem İZFAŞ, hem de diğer fuarcılık firmaları çıtalarını mutlaka yükseltecek. Kültürpark’taki fuar etkinliğinin iş bağlantıları hariç kentteki hizmet sektörüne bıraktığı paranın 600-800 milyon TL civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunu 23 bin 500 metrekare alanda gerçekleştirdik. Şu anda potansiyelimiz 5 kat daha büyük” diye konuştu.

MARBLE’DA TARİHİ YIL

Bu yıl 21’incisi düzenlenen MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı da yeni yerinde Fuar İzmir’de patlama yapmaya hazırlanıyor. İzmir’le özdeşleşen ve bir dünya markası haline gelen MARBLE, bu yıl yeni yerinde yüzde 168 oranında büyüyen alanda yapılacak. 25-28 Mart’ta düzenlenecek MARBLE, sadece yüzölçümü olarak değil, stant sayısı ve katılımcı firmalar açısından da tarihi bir yıl yaşayacak.
MARBLE’da bu yıl stant sayısı yüzde 64, katılımcı sayısı ise yüzde 31 oranında artış gösterdi. Fuar için kullanılan brüt alan yüzde 168, stant alanı ise yüzde 70 oranında büyüdü. Geçen yılki MARBLE’da 463 kişi istihdam edilirken, bu yıl bu sayı bin 60’a yükseldi. Bin 298 stantın kurulacağı 21’inci MARBLE’ın İzmir ekonomisine katkısının ise 150 milyon doları aşması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!