Bu dernek kadınlara emanet

Güncelleme Tarihi:

Bu dernek kadınlara emanet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

İş dünyasının sivil toplum örgütlerinden Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) 11 kişilik Yönetim Kurulu'nda bu yıl beş kadın üye görev yapıyor. Sibel Coşkuner, Günseli Tarhan ve Merih Tangün, iki dönemdir GYİAD yönetiminde yer alıyor. Nilgün Pirinççioğlu Kireç ve Meral Ak ise GYİAD yönetimine bu yıl girdi.

GYİAD'ın beş kadın yöneticisi, en çok da seçimler sırasında erkek arkadaşlarının kendilerini desteklemelerinden dolayı memnunlar. 308 üyesi bulunan ve ‘‘Değişim’’ yanlısı olan GYİAD, TÜSİAD ve TÜGİAD'a oranla yönetimde kadın üyelerine daha fazla görev veriyor ve destekliyor. GYİAD'ın halen 63 kadın üyesi bulunuyor. GYİAD'ın kadın üyeleri, erkek üyelerle birlikte, yaşadıkları topluma katkıda bulunmayı amaçlıyorlar. Hepsinin ortak hedefi, GYİAD'ın sosyal duyarlılığının arttığını ve ciddi projelere imza attığını daha geniş kitlelere duyarabilmek.

Sibel Coşkuner, Citibank'ta Private Bank Türkiye Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışıyor. Günseli Tarhan, 1995'de GNT Yönetim Danışmanlık Şirketi'ni kurdu. Nilgün Pirinççioğlu Kireç, İmage Halkla İlişkiler, Strateji Tanıtım, İmaj Entertainment ve a (artı) Tanıtım Hizmetleri'nin kurucu ortağı ve Başkan Yardımcısı. Meral Ak, Yapı Kredi Bankası Kurumsal Bankacılık Pazarlama Bölüm Yönetmeni. Merih Tangün, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde doktorasını yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!