Bu çocuklar yarını kodluyor

Güncelleme Tarihi:

Bu çocuklar yarını kodluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 22:14

Türkiye Vodafone Vakfı Danışma Kurulu üyeleri, “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında kodlama eğitimi alan çocuklarla bir araya geldi. Projeyle, bugüne kadar 5 ilde 1330 çocuğa kodlama eğitimi verildi.

Haberin Devamı

SOSYAL sorumluluk projeleriyle insanların hayatında olumlu değişimler yaratan Türkiye Vodafone Vakfı’nın 5’inci Danışma Kurulu toplantısı, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Zaim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, TÜSEV Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ergüder, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ve Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel’in katılımıyla düzenlendi. Kurul üyeleri, “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında kodlama eğitimi alan çocuklarla bir araya geldi.

YATIRIMLARIN ODAĞINDA

Yaptıkları çalışmaları değerlendiren Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi: “Türkiye Vodafone Vakfı olarak, ‘Teknoloji Hayatın Hizmetinde’ vizyonumuzla, mobil iletişim teknolojilerine ilişkin bilgi birikimi ve inovasyon gücümüzü bireylerin ve toplumun hayatını kolaylaştırmak üzere seferber ediyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne, değerli proje ortaklarımız, paydaşlarımız, gönüllülerimiz ve destekçilerimiz ile önemli sosyal projeler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İş ve akademi dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan değerli danışma kurulu üyelerimizin liderliğinde yürüttüğümüz bu projelerle sosyal sorumluluk alanında öncü işlere imza atıyoruz. Bugün de danışma kurulu üyelerimiz ile fikir ve görüş alışverişi yapmak üzere bir araya gelerek Vakfımızın son dönem gelişmeleri hakkında kendilerini bilgilendirdik. Yeni dönemde yatırımlarımızın odağını oluşturacak ‘Yarını Kodlayanlar’ projemiz ile ilgili paylaşımda bulunduk.”

Haberin Devamı

ZUCKERBERG ÖRNEĞİ

Türkiye’de eğitimin dijitalleşmesine öncülük etme hedefiyle başlattıkları “Yarını Kodlayanlar” projesinden büyük heyecan duyduklarını ifade eden Hasan Süel, şöyle devam etti: “Bu projeyle 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimi veriyoruz. Bugüne kadar İstanbul, Samsun, İzmir, Kayseri ve Mardin olmak üzere 5 ilde bin 330 çocuğa kodlama eğitimi verdik. Bu illerde düzenlediğimiz hackathon’larla yaklaşık 600 çocuğa ulaştık. Kodlama ve yazılım mühendisliği, geleceğin meslekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dolayısıyla, çocuklarımızın sadece birer teknoloji tüketicisi olmayıp teknolojiyi anlaması, üretmesi ve kontrol etmesi de önem taşıyor. Mark Zuckerberg’in de belirttiği gibi, programlama bilgisi en az okuma yazma bilgisi kadar gerekli olacak ve bu eğitime erken yaşlarda başlanması gerekiyor.” 

BAKMADAN GEÇME!