BP'den hileli benzine karşı dağıtım formülü

Güncelleme Tarihi:

BPden hileli benzine karşı dağıtım formülü
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

BP, petrol ürünlerinin şirket depolarından istasyon tanklarına ulaştırılmasını kendi kontrolünde gerçekleştirmeye başlıyor. 25 milyon dolara (6 trilyon lira) mal olan ‘‘BP Akaryakıt Dağıtım Projesi’’ ile bayiler tarafından yapılan akaryakıt stok kontrolü, sipariş yaratma ve nakliyeyi, BP istasyonlarla operasyon merkezi arasında kurduğu otomasyon sistemi ve oluşturduğu özel donanımlı tanker filosu ile sağlayacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte hileli benzin kullanılmasının önüne geçileceğini söyleyen BP Türkiye Genel Müdürü Tuncer, ‘‘Akaryakıt, BP'nin kontrolünde standartlar dahilinde istasyonlara dağıtılacağı için hileli benzin kullanımı da engelenecek’’ dedi.

Öncelikle Trakya Bölgesi'nde başlatılan proje, 1998 yılı içinde Marmara Bölgesi ve daha sonrada yurt çapında yaygınlaştırılacak. Projenin tamamlanmasıyla BP, kendi istasyon ağına hizmet veren tanker sayısını yüzde 90 oranında azaltacak.

Nakliye BP'nin özel olarak yurt dışında imal edilen tankerleri ile Ekinciler Holding'e bağlı Ekstrans ve Oyak Holding'e bağlı Omsan nakliye şirketleri tarafından gerçekleştirilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!