Boydak Koç'a isim vermeden destek verdi

Güncelleme Tarihi:

Boydak Koça isim vermeden destek verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2013 14:10

Geçtiğimiz günlerde Maliye'nin Koç grubu şirketleri Tüpraş ve Aygaz'a sürpriz inceleme yapmasının ardından Koç Grubu'na Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak'tan isim vermeden destek geldi. Boydak "Türkiye’yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi koruyalım" dedi.

Haberin Devamı

KAYSO’nun Temmuz ayı olağan meclis toplantısında konuşan oda başkanı KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gündeminin yoğun olduğunu, bölgede olağanüstü değişiklikler görüldüğünü söyledi. Boydak, kendileri için en önemli konunun Türk ekonomisinin istikrarlı biçimde yoluna devam etmesinin sağlanması ve ülkenin dış etkenlerden en az düzeyde etkilenmesi olduğunu anlattı. Mustafa Boydak, şöyle devam etti:

"Dünyada herkesle, özellikle komşularıyla barış içinde olması, kimsenin dinine, imanına, mezhebine bakmadan komşularımızla barışık bir ülke olmayı hayal ediyoruz. Türkiye’nin de bu süreçte varsa eksiklerini gidererek bu zihniyetini sürdürmesini arzu ediyoruz. Sanayici tarafından baktığımız zaman ise, beklentimiz istikrarlı büyüme. Elbette memlekette seçimler olur. Cumhurbaşkanlığı, yerel ve genel seçimler yapılır ama, ülkeyi taşıyan iş dünyasıdır. İş dünyamızı temel ihtiyacı da ekonomik parametre. Makro ekonomik dengelerin istikrarlı sürdürülmesi. Dış dünyanın bizi olumlu algılaması. Özel sektör olarak, bankacılık, sanayici, ticaret erbabının yurt dışı ile ciddi ilişkilerimiz var. Dış dünya ile iyi ilişkiler içinde olmalıyız. Dışarıdan Türkiye ve benzeri ülkeler için olumsuz senaryolar olsa da, biliyoruz ki olağanüstü bir yanlışlık yapılmazsa Türkiye yoluna devam edecek. Yeter ki kendi içimizde bölünmeyelim, kendi içimizde problemler yaratmayalım."

Haberin Devamı

28 ŞUBAT'IN TAM TERSİNİ YAPMAMIZ LAZIM

İş dünyasına da önerilerde bulunan, var gücüyle çalışmasını isteyen Başkan Boydak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İş dünyası olarak var gücümüzle işimize bakacağız. Memleketi idare eden hükümetimizin, iş dünyası ile diyaloglarda da en üst seviyede çalışmalar yapması gerekiyor. İş dünyası ile meselelerinde taraf olmaması ve iş dünyasıyla ilgili konularda bir takım çevrelerin ifade ettiği gibi 1990’lı yılları yeniden yaşamamamız gerekiyor. 28 Şubat sürecini hepiniz hatırlarsınız. Bir takım grup ve şirketlere karşı yanlış algı oldu. Bu yanlış algının tam tersini bugün yapmamamız gerekiyor. Türkiye’yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Yanlış algıya maruz kalmayalım. Özel sektör olarak Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ve yukarı çıkması için üzerimize düşeni yaparız. Bu noktada hükümetimiz bize güvensin. Sermayemizle, birikimimizle, nsan kaynağımızla, birlik, beraberlik ve moralimizle bunu yapabilecek güçteyiz. Yeter ki dış etenlerden etkilenmeyelim, kendi içimizde kaosa düşmeyelim. İş dünyamızda, ’Sen bana düşmansın- değilsin’ gibi ayrım yapmayalım. Ekonomiyle ilgili sorunları aşarız, bundan en ufak bir endişe olmasın. Zaten ayaktaysak, özel sektörümüzün ağırlığı var ekonomide. Kamu ekonomisiyle gitseydik bugün perişandık. Yeter ki içimizde huzurlu olalım. Birbirimize saygımız, sevgimiz sürsün. Ayrımcılık yapmayalım. Biz ekonomiyi çözeriz."

Başkan Boydak, İSO 500’e giren 13 sanayi kuruluşları ve firmaları kutlarken, tabana yayılan firmalar olmasını istediğini söyledi. Başkan Boydak, şöyle konuştu:

"İSO 500’de daha önce 16-17 firmayla yer alıyorduk. Bunların bir kısmı merkezini İstanbul’a taşıdı, bazıları ise iş kolunu değiştirdi ve sayı azaldı. Ama ben ilk 500, değil ikinci 500’de daha fazla firma olmasını tercih ederim. Çünkü tabana yayılan ekonomi daha önemli. Kayseri’de teknolojiye dayalı yatırım olsun istiyorum."

Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, zamanında hızlı tren gelmemesi halinde Kayseri’nin yıldızının söneceğini de öne sürerek, Kayseri milletvekillerinin ‘Hızlı tren’ konusuna yoğunlaşmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!