Botaş'tan Jersey Adası savunması

Güncelleme Tarihi:

Botaştan Jersey Adası savunması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

BOTAŞ Genel Müdürü Mustafa Murathan, kurumdaki bazı uygulamalarla ilgili olarak yayımlanan haberler hakkında bir açıklama yaparak, uygulamalar konusundaki tutumuna açıklık getirdi. Murathan, şu konulara dikkat çekti:

JERSEY ADALARI:

Murathan, Botaş'ın Jersey adalarında kurulan Botaş International Limited (BIL) adlı şirket aracılığıyla, bazı uluslararası firmalarla yaptığı anlaşmaların yasalara aykırı bir yanı olmadığını bildirdi. BIL'in, 6 Haziran 1996 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ve Başbakan Mesut Yılmaz'ın da imzasını taşıyan Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğunu vurgulayan Murathan, bu şirkete yapılacak para transferinin ancak Hazine Müsteşarlığı'nın izniyle mümkün olduğunu söyledi.

BECHTEL'E SİPARİŞ:

Murathan, Türkmen doğalgazının Hazar Denizi ve Kafkaslar üzerinden Türkiye'ye getirilmesine yönelik proje için, ABD'li Bechtel firmasına 500 bin dolarlık fizibilite raporunun sipariş verilmesinde de olağandışı bir durum bulurmadığını bildirdi. Murathan, bu uygulamanın geçmişte emsali bulunduğunu ve Botaş ile Gazprom arasında 1994 yılında benzer bir protokol imzalandığını belirtti.

LNG TERMİNALLERİ:

Murathan, İskenderun ve Aliağa'da kurulacak LNG terminalleri için hiçbir devlet veya firmayla anlaşma imzalanmadığını, ancak Amoco, Total, Mobil, Shell ve StatOil ile entengre LNG projeleri konusunda ‘‘görüşmeler yürütüldüğünü'' kaydetti.

KOMPRESÖR İSTASYONU:

BOTAŞ'ın, Kırklareli'de yaptıracağı kompresör istasyonunun revizyonu işinin 9 milyon dolara Cooper Rolls firmasına ihalesiz verilmesinin de normal olduğunu savunan Murathan, istasyonu ilk kuran firmanın da aynı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!