Botaş, sabotaj teftişi başlattı

Güncelleme Tarihi:

Botaş, sabotaj teftişi başlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakanlık Teftiş Kurulu, yasa dışı terör örgütü PKK tarafından, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına bu yılın başında düzenlenen sabotaj dolayısıyla meydana gelen 650 bin dolarlık zarar olayına el koydu.

Başbakanlık müfettişleri, doğan zararın, hattın zamanında sigortalanmaması dolayısıyla meydana geldiği iddiaları üzerine kurumda inceleme-soruşturma başlattı.

Geçen yılsonunda devreye alınan boru hattının sigortalanması için Yönetim Kurulu toplandı. Hattın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Ankara Sigorta tarafından daha önce sigortalı olduğu dikkate alınarak, mevcut primler

üzerinden sigortanın yapılması kararlaştırıldı. Ancak Yönetim Kurulu üyesi Metin Akgün, kararı imzalamadı. Kısa bir süre sonra da terör örgütünün sabotajı gerçekleşti.

Sabotaj üzerine, karardaki eksik imza tamamlanarak sigorta yapılmak istendi. Ancak Ankara Sigorta, olaydan sonra geriye dönük sigorta işlemi yapamayacağını bildirdi. Böylece, sabotaj dolayısıyla meydana gelen 650 bin dolarlık zarar ortada kaldı.

Botaş Genel Müdürü Mustafa Murathan, olayı doğrulayarak, ‘‘Arkadaşımızın kararı imzalamamsında bir kasıt yoktu. Daha önce, bu işlem dahili fondan karşılanıyordu'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!