Borsa'ya enflasyon protokolü dopingi

Güncelleme Tarihi:

Borsaya enflasyon protokolü dopingi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Merkez Bankası ile Hazine'nin para politikalarında ve enflasyonla mücadelede işbirliğini öngören protokol, Borsa'yı rahatlattı. Parasal göstergelere bakıldığında yükselme ihtimali zayıf olan İMKB Endeksi, iki kurum arasında imzalanan protokolden aldığı moralle dün 53 puan birden artarak 1903 puana çıktı. Böylece, dün hisse senedi yatırımcıları ortalama 2.86 oranında kâr elde ettiler.

ŞAŞIRTAN ÇIKIŞ

Bugün gerçekleştirilecek olan 120 trilyon liralık Kurumlar Vergisi ikinci taksidi ödemeleri nedeniyle piyasalarda Türk Lirası sıkışıklığı had safhaya yükseldi. Dün, piyasaların Merkez Bankası rezerv verilerine göre 102 trilyon lira ekside açıldığına dikkat çeken uzmanlar, ‘‘Borsa'nın yükselmesi için bir sebep yok. Ancak, Hazine ile Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele konusunda gösterdiği kararlı tutum özellikle Erdemir ve THY gibi kamu kağıtlarında alımları artırdı. Bu iki hisse senedi ile hareketlenen piyasa endeksi 53 puan yukarı taşıdı'' değerlendirmesini yapıyorlar.

DÖVİZ VE FAİZ

Türk Lirası sıkışıklığı, döviz piyasalarında da kendini gösterdi. Talebin yüksek olmadığı piyasalarda, dış paritenin yeniden 1.84'e çıkması nedeniyle dolarda hafif bir yükseliş izlendi. Merkez Bankası piyasalarında dün dolar, 158 bin 430 lira ile 159 bin 800 lira aralığında işlem gördü. Merkez Bankası interbankında ise gecelik faizler yüzde 54-74 aralığındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!