Borsa yükselirken nasıl yatırım yapılmalı? Uzman isimden borsa manipülatörleri uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Borsa yükselirken nasıl yatırım yapılmalı Uzman isimden borsa manipülatörleri uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2020 21:08

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı 1,5 Milyonu aşarken akıllara yeni yatırımcıların “Borsa yükselirken nasıl yatırım yapılmalı? Borsada yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli?” gibi sorular geldi. Sermaye Piyasaları Uzmanı Dr. Berra Doğaner yatırımcılar için kritik bu soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Dünya borsaları dün hızlı bir şekilde değer kaybederken, ABD Merkez Bankası (Fed) yeniden devreye girerek havanın pozitife dönmesini sağladı. Küresel piyasalarda negatif hava dağılırken, küresel piyasalara göre zaten güçlü duran Borsa İstanbul güne küresel piyasalardan aldığı destekle sert yükselişle giriş yaptı. Endeks piyasa kapanışına yakın saat 17:46 itibariyle %1.74 oranında yükselişle 111.464 puandan işlem gördü.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 1,5 Milyonu aşarken akıllara yeni yatırımcıların "Borsa yükselirken nasıl yatırım yapılmalı? Borsada yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli?" gibi sorular geldi. Sermaye Piyasaları Uzmanı Dr. Berra Doğaner yatırımcılar için kritik bu soruları yanıtladı.

"UZUN VADELİ TAŞINABİLECEK HİSSELERE ANALİZLERLE YÖNELMELİ"

Haberin Devamı

Borsadaki yatırımcı sayısında son dört ayda yüzde 20'lik bir artış olduğuna dikkat çeken Doğaner, faizlerin gerilemesi, ve yatırımcının dövize doymasıyla yatırımcının borsaya yönelmesine neden olduğunu savundu. Doğaner, yatırımcıların son dönemde ne alırsa kazandığını ifade ederek, "Yeni yatırımcılar Ocak Şubat'ta gelenler az da olsa deneyim kazandılar, az da olsa düşüşü gördüler. Mart'ta önemli bir düşüş oldu. Ama daha sonra katılanlar çok hızlı çıkış döneminde sadece kazandılar. Yani ne alsalar kazandılar gibi bir durum oluştu. Bu o kadar da sağlık bir şey değil. Dolayısıyla seçiciliği ön plana çıkartmak lazım." dedi.

Borsaya giren bilinçsiz yeni yatırımcılardan faydalanmak isteyen manipülatörler olduğunun altını çizen Doğaner, "Bu kişilerin önce kendisinin bir hisse senedinde pozisyon alıp, sonra bu hisse senedini sosyal medyada tavsiye ediyor" dedi. Bilinçsiz yatırımcının bu durumda zarara uğramasının muhtemel olduğunu vurgulayan Doğaner, "Şunları duyduk, gördük. Aldığı hissenin kodunu biliyor, adını bilmiyor. Ne iş yaptığını bilmiyor. Halbuki hisse senedi yatırımı yapmak ciddi bir iştir. O şirkete ortak oluyorsunuz. Uzun vadeli taşıyabileceğiniz hisse senetlerine, temel çarpanlarına göre uygun olan hisse senetlerine yönelmek, analizlerle bunları seçmek lazım." yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!