Borsa rekoru sevdi

Güncelleme Tarihi:

Borsa rekoru sevdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Borsada hafta boyunca süren rekor artış dün de sürdü ve endeks günü 2 bin 307 puandan kapattı. Sabah seansında hızlı alımlarla açılan borsa birinci seansı 29 puanlık artışla 2 bin 322 puandan tamamladı. İkinci seansın başlarında da alımların sürmesiyle endeks biraz daha yükseldi. Fakat ikinci seansın ortalarına doğru gelen kar amaçlı satış dalgasıyla endeks inişe geçti. kapanışa doğru, endeks birara önceki günkü değerinin de altına 2 bin 290 puana kadar geriledi. Son dakika alımlarıyla toparlanan endeks günü binde 6'lık primle kapattı.

İkinci seansta gelen satışların tamamen kar amaçlı olduğu belirtiliyor. Bazı yatırımcıların da beş gün peş peşe artan bir borsada riski de dikkate alarak, hafta sonunda hisse senediyle girmemek için satış yaptıkları belirtiliyor.

Borsanın prim yapmasında, alternatif piyasalardaki gelişmeler de etkili oluyor. Döviz ve faiz cephesindeki gelişmeler, dün de tasarruf sahipleri açısından fazla sevindirici değildi. Önceki gün 73-74 düzeyine inen gecelik repo oranları dün yüzde 70'e kadar düştü. Bono oranları da yüzde 115'e düzeyine indi. Faizlerdeki gerileme, piyasanın son iki günde artı rezervle açılması etkili oldu. Döviz piyasaları da durgundu. Dış borsalarda dolar, mark karşısında inişe geçti ve 1.78 marka kadar geriledi. Merkez Bankası da doların devir kurunu paritedeki gelişmeye paralel olarak düşürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!