Borsa rekor yorgunu

Güncelleme Tarihi:

Borsa rekor yorgunu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Geçen haftaki kesintisiz çıkışını bu hafta kesintili sürdüren borsa rekor yorgunu. Endeks dün üç puanlık kayıpla 2 bin 407 puandan kapandı. Hisse senetleri dün ortalama binde 12 oranında geriledi.

Sabah seansı yoğun alım emirleriyle açıldı. Endeks ilk seansta 39 puan arttı ve 2 bin 449 puanla yeni rekoruna ulaştı. İlk seansta hisseler yüzde 1.6 oranında primli kapandı. Enerji sektörü başta olmak üzere kamu ve holding hisselerindeki yoğun işlemlerle endeks ilk seansın ortalarına doğru birara 2 bin 470 puana kadar yükseldi. Fakat seans içinde gelen kar amaçlı satışlarla endeks seansı 2 bin 449 puandan tamamladı. İlk seansta 26.6 trilyon liralık işlem hacminin gerçekleşmesi dikkat çekti.

İkinci seansın ilk dakikaları da küçük çaplı alımlarla açıldı. Fakat ilerleyen dakikalarda satış baskısı arttı. Seansın son yarım saatine kadar önceki günkü seviyesinin üzerinde seyreden endeks, kapanışa doğru artan kar amaçlı satışlarla inişe geçti. Birara 2 bin 400 puanın da altına inerek 2 bin 390 puana kadar gerileyen endeks, son dakikalarda gelen tepki alımlarıyla biraz toparlandı ve günü üç puanlık kayıpla kapattı. İkinci seansta da 21 trilyon liralık işlem gerçekleşti. Borsada bu hafta içinde dün ikinci kez artış trendi kesintiye uğradı. Hızlı çıkışın ardından yaşanan bu kesintiler normal karşılanıyor. Rekorlar yorgunu borsada soluklanma ihtiyacı nedeniyle önümüzdeki günlerde satışlar artabilir.

Alternatif piyasalarda ise durgunluk dün de sürdü. Gecelik repo ve faizler dün inişe geçti. Gecelik repo oranı, önceki güne göre yaklaşık beş puan birden gerileyerek yüzde 74'e indi. Repoya göre daha küçük çaplı düşüşlerin yaşandığı bono piyasasında ise oranlar bir ile bir buçuk puanlık düşüşle tekrar yüzde 112 seviyesine geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!