Borsa, bu hafta 'tarihi zirve'yi deneyecek

Güncelleme Tarihi:

Borsa, bu hafta tarihi zirveyi deneyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2007 10:41

Geçen hafta FED'in faiz indirim kararı ile adeta coşan piyasaların, önümüzdeki hafta da çıkış trendini sürdürmesi bekleniyor.

Gelecek hafta piyasalarda yaşanacak olası gelişmeleri değerlendiren uzmanlar, geçen haftanın son işlem gününü 53.882 puandan kapatan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi'nin bu hafta 56 bin düzeyini aşarak "tarihi zirve" yapabileceğini bildirdi.

Dolar kurunun ihracatçılar için çok zorlayıcı bir noktada olduğuna işaret eden uzmanlar, doların 1.21-1.22 seviyelerinde devam etmesi halinde Merkez Bankası'nın piyasaya müdahale etmesinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

"YABANCILARIN HİSSE SENEDİ STOĞU İKİ GÜNDE 6 MİLYAR DOLAR ARTTI"

Ak Yatırım Başekonomisti Hakan Aklar:

"FED kararının atlatılması önemli bir eşikti. Şu an piyasalar sakin bir yükselişte. Yabancıların borsada tuttuğu hisse senedi stoğu 17 Eylül'de 56.7 milyar dolar iken, bu rakam 18 Eylül'de FED kararının açıklanması ile birlikte, 20 Eylül itibariyle 62.76 milyar dolara ulaştı. Yani iki gün içinde yabancıların borsadaki hisse senedi stoğunda 6 milyar dolarlık bir artış yaşandı. Önümüzdeki hafta borsada yatay bir seyir izlenmesi ve kar realizasyonları görülmesi beklenebilir. Dolar, mevcut seviyelerini koruyacaktır, dolara yerli piyasadan talep olması beklenmiyor. Sakin ve olumlu bir hafta bizi bekliyor."

"BİR MİKTAR KAR SATIŞI YAŞANABİLİR"

TEB Yatırım Başekonomisti Sertan Kargın:

"Geçen haftaların aksine, önümüzdeki haftanın siyasi ve makro ekonomik ajandası durgun. Başbakan Erdoğan'ın yurtdışı ziyareti ile siyaset kısa bir tatil havasına girecek. Öte yandan, FED'in faiz indirimi kararına ilişkin dış piyasa yankıları da giderek azalıyor. Dolayısıyla, bu haftaki olumlu seyir önümüzdeki hafta da devam edecek. Dolar paritesi 1.41'leri görebilir. Bileşik faizler 16.70 seviyelerine geldi. Burada bir miktar da olsa kar satışları yaşanabilir. Rahat bir hafta olacak."

"ENDEKS, TARİHİ ZİRVEYİ DENEYECEK"

Garanti Yatırım Teknik Analisti Tolga Kutaloğlu:

"FED'in 18 Eylül'da aldığı faiz indirimi kararı sonrasında piyasalarda yaşanan iyimserlik önümüzdeki hafta da sürecek. Endeks, hızlı bir çıkışın ardından geçen haftanın son iki günü dinlendi. İMKB, bu haftaya psikolojik sınır olan 54 bin seviyelerini zorlayarak başlayacak. Hafta içinde borsa 56 bin seviyelerine ulaşarak tarihi zirve yapabilir. Küresel piyasalarda çok önemli olumsuz bir gelişme olmadığı sürece, önümüzdeki hafta için iyimseriz. Dolar kuru, 1.23 seviyelerinde kalacaktır. Belki biraz daha düşüş eğilimi gösterebilir."

"MERKEZ BANKASI DOLARA MÜDAHALE EDEBİLİR"

İktisat Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat İman:

"Endeksteki sert çıkış, haftabaşında biraz gerilese de 55 bin üzeri seviyelerin deneneceği bir hafta olacak. Doların 1.22'lerin altına inmesi zor gözüküyor. Kısa vadede 1.2190 seviyelerine inse de kendini toparlayacaktır. Zaten dolar kurunun daha aşağılara inmesi cari açık sorunu nedeniyle önemli ölçüde soruna neden olabilir. Özellikle ihracatçılar için bu kur seviyesi çok zorlayıcı. Eğer dolar kuru 1.21-.122 seviyelerinde uzun süre kalırsa, Merkez Bankası'nın müdahalesi gündeme gelebilir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!