Borçlanma planı faizleri düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Borçlanma planı faizleri düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hazine'nin dün eylül ayına ait ilk kez borçlanma planını açıklaması faizleri düşürdü. Önceki gün yüzde 125'in üzerine çıkan bono oranları, dün Hazine'nin borçlanma planını açıklamadan hemen önce yüzde 125'in altına, yüzde 124.17'ye kadar geriledi. Hazine'nin borçlanma planını açıklamasının ardından bono oranlarındaki düşüş hızlandı. Bono piyasasında oranlar yüzde 121'e kadar geriledi.

Bono oranlarındaki düşüş, Hazine'nin eylül ayına ilişkin borçlanma planını açıklamasıyla, piyasalarda belirsizliği ortadan kalkmış olmasına bağlanıyor.

Hazine, eylül ayında 182 ve 364 günlük olmak üzere iki bono ihalesi düzenleyeceğini ve bu ihaleler yoluyla 260-340 trilyon lira arasında para toplayacağını duyurdu. Hazine'nin eylül ayında toplam 262 trilyon liralık iç borç geri ödemesi yapacak. Bu rakamlar dikkate alınırsa, Hazine'nin ihtiyacı kadar borçlanmayı planladığı ortaya çıkıyor.

Ayrıca Hazine'nin eylül ayında kamu ve emekli maaşları için toplam 239 trilyon liralık ödeme yapması da gerekiyor. Hazine'nin bu ödemeler için gerekli kaynağı bu ay içinde yaptığı bono ihaleleri ve vergi gelirlerinden sağladığı tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!