Boğaza üçüncü köprü

Güncelleme Tarihi:

Boğaza üçüncü köprü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 13:38

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, üçüncü boğaz köprüsüne ilişkin 3'ü kuzeyde, 1'i güneyde ve 1'i de ortada olmak üzere 5 güzergahları bulunduğunu belirterek, ”bunlar arasında çevreyi bozmayan ve ekonomik olan bir tanesini seçeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) Sheraton Otel'de düzenlediği, “İnşaat Sektöründe 2006” konulu toplantıya girişi sırasında, gazetecilerin üçüncü köprüye ilişkin sorularını yanıtladı.

Üçüncü köprüyle ilgili çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürüttüklerini belirten Özak, “işin teknik olarak yetkilisi biziz. Mali olarak da biliyorsunuz geçmişte Japonlar İngilizler tarafından yapıldı, yap-işlet-devret olabilir, dış krediyle olabilir. Bunlar önümüzde göreceğiz” diye konuştu.

Üçüncü köprüyle ilgili çalışmaların, ikinci köprünün yapımının ardından başlatıldığını, hatta 90'lı yıllarda bir defa imara işlenip daha sonra çıkarıldığını anlatan Özak, konuyla ilgili ön etütlerin proje çalışmaları ve fizibilitelerin devam ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Özak, 5 güzergah tespit ettiklerini ifade ederken, “3 tanesi kuzeyde, 1'i ortada, 1'i güneyde bulunan bu güzergahlardan en fizibl olan, çevreyi bozmayan, İstanbul'un su sorunu çok önemli ona zarar getirmeyen, diğer ulaşım yollarıyla entegrasyon sağlayabilen ve tüm ulaşım modlarını, yani demiryolu ve metroyu birleştiren ve tabiki ekonomik olan bir tanesini seçeceğiz” dedi.

ÇALIŞMALAR İLERİ AŞAMADA

Bakan Özak, çalışmaların hangi aşamada olduğuna ilişkin soruya da şu karşılığı verdi:

“Bayağı ileri bir aşamadayız. Bu konuda gelip çalışan, diyalog kuran, bizden trafik yoğunluğu gibi bir takım parametreler isteyen, bunu yap-işlet-devret ile yapmak isteyen firmalar da var, PPP yani kamu-özel sektör ortaklığı da olabilir. Bu konuda son kararı Sayın Başbakan verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin de katkılarıyla olacak tabii. Çünkü biz, İstanbullular bu kararı versin istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!