Boeing, Türkiye'de büyümek için 'başkanlık üssü' kurdu

Güncelleme Tarihi:

Boeing, Türkiyede büyümek için başkanlık üssü kurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2002 02:08

The Boeing Company Başkanı Phil Condit, Türkiye'deki birimlerini ‘‘Boeing Türkiye Başkanlığı’’na dönüştürdüklerini açıkladı. Başkanlık görevine de genel müdür Greg Pepin getirildi.

Amerikan havacılık ve uzay şirketi Boeing, önemi artan pazarlarda varlığını güçlendirme stratejisi doğrultusunda, İtalya, Japonya, Avustralya ve Güney Asya'dan sonra Türkiye'deki faaliyetlerini de artırma kararı aldı. Türkiye Genel Müdürü Greg Pepin, bu kapsamda oluşturulan Türkiye Başkanlığı görevine atandı. Ticari uçakların satış ve pazarlama faaliyetlerinin ise aynen devam edeceği açıklandı.

The Boeing Company Başkanı Phil Condit, Greg Pepin'in atanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘‘Türkiye bizim için büyük önem taşıyor. Bu atama da Türkiye'deki iş ilişkilerimizi artırma ve güçlendirme niyetimizin bir göstergesi’’ dedi. Condit, Pepin'in liderliğinde Türkiye'deki iş ortaklarına ve müşterilerine daha kapsamlı hizmet verebileceklerini ve karşılıklı faydayı artırmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Boeing'in, 33 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye'de, ticari uçak pazarının yüzde 70'ini elinde bulundurduğunu vurgulayan Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, Türkiye'nin, Boeing'in global iş ağının en önemli halkalarından birini oluşturduğunu söyledi.

BAŞARI ARTACAK

1999'dan bu yana Boeing'in Ankara'daki ofisinin başında bulunan Pepin, ‘‘Türk havacılık ve uzay endüstrisiyle bugüne kadar yaptığımız işbirliklerinde başarı kazandık. Bu başarıyı artırarak devam ettireceğiz’’ dedi.

Pepin'in bağlı bulunduğu, Uluslarası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Pickering ise Pepin'in Türkiye'yi yakından tanıdığını hatırlatarak, Boeing'in ülke başkanlarının, yaşadıkları toplumun üyesi haline geldiğini söyledi.

Türkiye ticari uçak pazarının yüzde 70'i Boeing'in

Ticari uçak üretimi, entegre savunma sistemleri, uydu fırlatma, iletişim gibi alanlarda hizmet veren Boeing, Türkiye'deki faaliyetlerine 1960'larda başladı. Türkiye'ye gelen ilk Boeing yolcu uçakları Türk Hava Yolları'nın (THY) 1971'de filosuna kattığı 3 Boeing 707'ydi. Daha sonra uzun süre Boeing 727 uçaklarını kullanan THY'nin filosunda, halen 42 Boeing 737 bulunuyor. Özel havayolu şirketlerinin de tercih ettiği Boeing, 104 uçakla Türkiye pazarının yüzde 70'ini elinde bulunduruyor. Boeing ticari uçaklarını kullanan Türk charter havayolu şirketleri; Air Anatolia, Atlas, Free Bird, Inter, MNG, Onur Air, Pegasus, Sky ve SunExpress. Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın filosunda da 3 adet bulunan Boeing 737'ler, Türk ticari uçak filosunun belkemiğini oluşturuyor. Boeing, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle Havadan Erken Uyarı ve Kontrol Uçağı (Airborne Early Warning and Control Systems-AEW&CS), Harpoon füzeleri, KC135 tanker uçakları ve Periyodik Depo Bakımı (Periodic Depot Maintanence-PDM) projelerinde işbirliği yapıyor.

Greg Pepin kimdir?

1973 yılında ABD West Point Askeri Akademisi'ni bitiren Greg Pepin, 1980 yılında Uluslararası İlişkiler konusunda lisansüstü derecesi aldı. 26 yıl süreyle Birleşik Devletler Ordusu'nda çeşitli kademelerde hizmet veren Pepin, Türkiye ve Ortadoğu'da önemli görevlerde bulundu. Greg Pepin, 1999'da Boeing'e katıldı ve şirketin Ankara ofisini kurdu. Pepin 2002 yılının Ağustos ayı başında Boeing Türkiye Başkanı ve Boeing Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 13 yıldır Türkiye'de yaşayan Greg Pepin iyi derecede Türkçe biliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!