Bodur’a veda

Güncelleme Tarihi:

Bodur’a veda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 20:42

İŞ dünyasının önemli isimlerinden Kale Grubu kurucusu ve onursal başkanı işadamı İbrahim Bodur, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Bodur için dün İstanbul Fatih Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Haberin Devamı

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset ve iş dünyasından birçok isim katıldı. Cenazeye katılanlar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, CHP’li Umut Oran, Veli Ağbaba, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, işadamları Ahmet Nazif Zorlu, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Saffet Ulusoy,  Zeynel Abidin Erdem, Oğuz Satıcı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, yeni dünürü işadamı Özdemir Bayraktar da yer aldı. Cenazede İbrahim Bodur’un kızı Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ve eşi Osman Okyay’ın çok üzgün olduğu gözlendi. Bodur’un damadı Osman Okyay, tabutun başında bekleyerek taziyeleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Okyay’a taziyelerini iletti.  Bodur’un tabutunun üzerine Kabe örtüsü konuldu. İbrahim Bodur’un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Çanakkale’nin Çan ilçesine götürüldü. Bodur’un cenazesi burada bulunan aile kabristanında toprağa verilecek.

Haberin Devamı

YERLİ VE MİLLİYDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tabunun başında kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan Bodur’u yılladır tanıdığını belirterek şunları söyledi:  “İbrahim ağabeyimiz İmam Hatip okulunda okuduğum yıllardan tanıyorum. Yerliydi, milliydi ve sürekli olarak bunun heyecanını bunun aşkını duyan bir insandı. İthal malı değildi. Her alanda ben milletime vatanıma neler yapabilirim, nelere katabilirim hep onun gayreti içerisinde olan bir büyüğümüz ağabeyimizdi. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ülke dışında da bu tür gayretleriyle müsemma bir insandı. Ve soyadı gibi Bodur değildi. Aslında tam tersine o bir devdi, o azametliydi. Hakikaten kimsenin bu noktada kendini ortaya koyamadığı dönemlerde kendini ortaya rahatlıkla koyabilen bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin. Tüm ailesine sabırlar diliyorum.”

GÜL: MÜKEMMEL BİR İNSANDI

Abdullah Gül ise, “Mükemmel bir insandı. Memleketi için vatanı için milleti için çok büyük sevgileri olan bir insandı. Türk sanayisinin temel direklerinden, önderlerinden birisiydi. Aynı zamanda hayır hasenat bunlara herkes şahittir. Bu bakımdan kendisi çok güzel bir hasenat bırakarak gidiyor. Sanayide seramikte, uçak motorlarına kadar her alanda önderlik etti. Hayır işlerini hepimiz biliyoruz. Allah mekanını cennet etsin. Ailesinin, bütün dostlarının, Türk milletinin başı sağ olsun” dedi.

Haberin Devamı

OĞLUM İNŞALLAH ÇOKDAHA İYİLERİNİ BAŞARIR

İŞADAMI İbrahim Bodur’un kızı Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ise, “Babam bir gönül insanıydı, vefa timsaliydi. Hep uğraştı hep çalıştı. Hiçbir zaman doğru bildiği yoldan şaşmadı. Değerleri her şeyin önündeydi. Bize her zaman yap et demedi. Kendi rol model oldu bize. Kedi yaptı biz gördük. Allah ona layık bir evlat olmayı bize nasip etsin. Allah ona keremiyle lütfuyla muamele etsin. İnşallah evladımız İbrahim, onun adını taşır, çok daha iyilerini başarır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!