Bizim Borsa paniğe bayram molası verdi

Güncelleme Tarihi:

Bizim Borsa paniğe bayram molası verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünya borsalarından sonra önceki gün Türkiye'ye de yansıyan mali kriz nedeniyle İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) düşüş dün de sürdü. Önceki gün yüzde 11.2 oranında gerileyen Borsa, dün de yüzde 9.46 oranında değer kaybetti. Borsa Endeksi Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle dün yapılan tek seansta, 295 puan birden geriledi ve 2 bin 824 puandan kapandı.

Dün açılışta 3 bin 107 puan olan endeks, ilk dakikalarda gelen yoğun satış baskısıyla 3 bin puanın altına gerileyerek 2 bin 820 puana düştü. Düşüşte, endekste ağırlığı olan Erdemir, Tüpraş, İş Bankası C, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Arçelik, Beko ve ÇEAŞ hisselerinin taban fiyatlara gerilemesi etkiliydi.

Tek seanslık Borsa'da dün sadece 19 trilyon liralık işlem hacmi gerçekleşti. İşlem hacminin düşük olması, hisselerin çoğunun taban fiyatlara gerilediği hiç alıcının olmamasından kaynaklanıyor.

Dünya borsalarında yaşanan şok düşüşler nedeniyle bazı ülkeler yatırımcıların panik satışlarını önlemek için borsalarında işlemleri durdurma yoluna gittiler. İMKB'deki panik satışlar nedeniyle derinleşen düşüş nedeniyle henüz yetkililerin bir önlem alma yoluna gitmedikleri belirtiliyor.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 1.5 günlük tatil olduğu için İMKB'de yönetim önlem alma gereği duymadığı, keza tatilin doğal olarak piyasayı soğutma fırsatı yarattığı kaydedildi. Dün ve bugün dünya borsalarındaki gelişmelere göre yarın açılacak İMKB, kendine yön verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!