Bitcoin tekrar 23 bin doları aştı

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin tekrar 23 bin doları aştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 07:00

Bıtcoin geçen haftalardaki düşüşün ardından ilk kez 23 bin doların üzerini gördü. Yaklaşık son bir ayda ilk kez 23 bin doları aşan Bitcoin’le birlikte Ethereum’daki yükseliş de dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kripto şirketlerinden arka arkaya gelen işten çıkarma haberleri piyasadaki belirsizliği arttırmış; farklı sektörlerden çok sayıda şirket de pazarlama faaliyetleri ve Web3 planlarını tekrar değerlendirmeye başladığını açıklamıştı. Bugün Avrupa Merkez Bankası’ndan (AMB) beklenen daha agresif faiz kararına yönelik adımlar ve AMB’nin artan enflasyona karşı daha etkili bir adım hazırlığında olması, piyasalardaki risk iştahını arttırdı ve artan risk iştahı kripto para piyasasını da olumlu etkiledi.

Bitcoin tekrar 23 bin doları aştı

TOPARLANMA İŞARETİ

Bitcoin salı gecesi 23 bin 600 doları aşarken, gün içinde 23 bin dolar seviyesinde işlem gördü. Geçen haftalardaki düşüşle kripto para piyasasının büyüklüğü de 1 trilyon doların altına gerilemişti. Günlük yükselişin ortalama yüzde 7’yi bulmasıyla birlikte piyasanın büyüklüğü de tekrardan 1 trilyon doların üzerine çıktı. Piyasadaki diğer kripto para birimlerinde de değer artışları görüldü. Ethereum da son değer artışlarıyla bin 555 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Uzmanlar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararındaki yavaşlama söz konusu olduğunda piyasanın daha çok güvenceye ihtiyaç duyduğuna dikkat çekerken, bu hafta içinde yükselişin devam edebileceği ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. Kripto para borsası Coinbase’e göre, geçtiğimiz yıl 27 Temmuz tarihiyle bu yılki 11 Temmuz tarihleri arasında Bitcoin yaklaşık yüzde 24 düştü. Ethereum da benzer şekilde geçen yıl bu zamana göre yüzde 13’ten fazla bir düşüş sergiledi ve değerinin yüzde 32’sinden fazlasını kaybetti. Söz konusu yükseliş, ayı piyasasından tam anlamıyla bir çıkış anlamına gelmese de gelecek günlerde kripto para piyasasında bir toparlanmanın görülebileceği işareti olarak yorumlanıyor. Bazı uzmanlar Bitcoin’in 100 bin doları geçebileceğine dair inancını halen korurken, bu süreçte güvenilirliğini kanıtlayamamış birçok kripto paranın piyasadan silinebileceği ifade ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!