Bitcoin karşılığı seks

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin karşılığı seks
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 01:48

Geçtiğimiz aylarda, fiyatlarındaki dalgalanmalarla, dünya gündeminden inmeyen sanal para birimi bitcoin, yavaş yavaş fuhuş ekonomisinde de yerini almaya başladı. İngiltere'nin Birmingham kentinde yer alan bir genelev, artık erkek müşterilerinin, bitcoin ile yaptıkları ödemeleri de kabul ediyor.

Haberin Devamı

Bugüne dek, ev, araba, mücevher gibi, para dışında da pek çok şey karşılığında erkeklerde birlikte olan hayat kadınlarının hikayelerine rastladık.

Ancak bu seferki diğerlerinden oldukça farklı.

İngiltere'nin, Birmingham kentinde yer alan "Vip Passion” adında bir genelev, müşterilerine sunduğu hizmetin karşılığını sanal para birimi olan bitcoin ödemesiyle almaya başladı.

Bitcoin ticareti, ilk olarak ABD'de, online kumar ve uyuşturucu alışverişlerinde kullanılmaya başlamış, daha sonrasında bazı otel, restoran ve barlar tarafından da benimsenmişti.

Genelevin yetkilileri, geçmişte müşterin kredi kartıyla yaptıkları ödemelerden ötürü çok sıkıntı yaşadıklarını söylüyor. Kartla yapılan ödemelerin aynı zamanda müşterilerin de çok başını ağrıttığını ifade eden yetkili, böyle bir sisteme geçme kararı almalarını altındaki sebebi böyle açıklıyor.

Haberin Devamı

Tüm bunların yanı sıra, bu yeni sistemin, bazı kötü niyetli müşterilerin, işleri bitince ödedikleri parayı geri almaya çalışma girişimlerinin de önüne geçtiği ifade ediliyor.

Bitcoin, geçtiğimiz aylarda, fiyatlarındaki dalgalanmalarla dünyanın en hızlı değer kazanan para birimi olarak dünya gündeminde büyük yer almıştı.

Bitcoin, İngiltere'de de ilk kez butik bir bar zinciri tarafından yaz ayları başında kabul etmeye başlanmıştı.

Deneysel olarak başlatılan ve dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir insana kolayca ödeme yapmayı sağlayan sanal bir para birimi olarak geliştirilen ‘Bitcoin’ bundan beş yıl önce ‘Satoshi Nakamoto’ kullanıcı adlı kişi tarafından piyasaya sürülmüş ve 2010 yılında işlem görmeye başlamıştı.
Altına benzeyen Bitcoin’in üzerinde ‘Vires in numeris’yazısı ise Latince'de ‘rakamlardaki güç’anlamına geliyor.

Vip Passion'ın tarafından fuhuş ekonomisine de giren bitcoin ödemesinin, sektörün diğer oyuncuları tarafından da kullanılmaya başlanıp başlanmayacağı herkes tarafından merak ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!