Birsen'in vergi çelişkisi

Güncelleme Tarihi:

Birsenin vergi çelişkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Osman Birsen, hükümetin vergi reformu tasarısını desteklediklerini, piyasada bir sarsıntıya neden olmadan, bu reformların uygulanmasına yardımcı olmak amacı taşıdıklarını kaydetti. Başkan Birsen, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu ile önceki gün yapılan görüşmenin ardından dün bir açıklama yaptı.

Birsen'in borsanın vergilendirilmesine de destek veren söz konusu açıklamasını dün sabah saatlerinde ajanslar geçti. İMKB Başkanı Birsen, öğleden sonra ajanslarda yeralan söz konusu ifadelerinin yanlış anlaşılmasını önlemek gerekçesiyle yazılı olarak yeni bir açıklama daha geçti.

Birsen, en son açıklamasında şunları söyledi:

‘‘Türkiye'nin ekonomik şartlar itibariyle tüm çevrelerce desteklenen bir vergi reformuna ihtiyaç olduğu tezspiti yapılmakla birlikte, söz konusu reform sırasında özellikle hisse senedi piyasamız üzerinde daraltıcı etkiye sebep olmamak üzere gerekli tedbirlerin alınması zorunludur. Görüşmemizde bu durumun kamuoyu tarafından bilinmesinin de yararlı olacağı düşüncemizi belirttik. Dahası sermaye piyasamızın mevcut gelişme seviyesinde halen teşvik gördüğü yapının korunmasında yarar olabileceğini belirttik.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!