Bir zahmet Karsan'a biraz destek olalım

Güncelleme Tarihi:

Bir zahmet Karsana biraz destek olalım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 17:00

ÖNCE Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ardından Başbakan Erdoğan, iş dünyasından 'Türk markalı otomobil' geliştirmelerini istedi.

Haberin Devamı

Bu isteğin ardından bir çok haber yazıldı çizildi.

Yok efendim 'Türk markası ancak 20 yılda gelişirmiş', yok efendim '4 milyar dolar yatırım gerekirmiş.' Ama böyle bir şeye gerçekten ihtiyacımız var mı?

Tüm dünyada yılların markaları ortadan silinirken, Ford ve GM gibi devler Volvo ve Saab gibi markaları elinde tutamazken, niye Türk malı bir otomobil geliştirelim ki... Zaten dünyada böyle bir eksiklik veya ihtiyaç olsaydı inanın Hindistan, Çin, Brezilya ve Rusya bunu başarırdı.

Düşünün Rusya, Lada markasını yaşatamıyor, Çin ve Hindistan yarattıkları markaları ancak kendi ülkelerinde satabiliyor. Aksi takdirde bugün Chery'nin Tata'nın dünya devi olması gerekirdi. Biz bırakalım marka yaratmayı da daha fazla nasıl yeni proje ve yatırımı Türkiye'ye çekeriz onu tartışalım.

Haberin Devamı

Desteksiz bu noktaya geldi

Ama eğer illa da marka yaratma isteğimiz devam ediyorsa o zaman bir zahmet Karsan'a biraz destek olalım. Karsan bugün tamamen kendi gücüyle, arkasına devlet desteğini almadan New York'ta taksi ihalesine girerek finale kaldı. Karsan markasıyla tüm dünyaya ismini duyurdu.

Tüm zorluklara ve Amerika'daki lobilere göğüs gererek hiç destek almadan bunu yapıyorsa, varın siz devletin desteğiyle neler yapacağını düşünün. Sonuçta tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen bir araçtan bahsediyoruz. Tamamen Türk bir marka ve gelecek vadeden bir platform var ortada.

Karsan yetkilileri açık açık, New York için geliştirdikleri taksinin platformunda farklı aile tipi araçlarda yapacaklarını söylüyorlar. O zaman neyi tartışıyoruz ve bekliyoruz. İşte buyrun size yüzde 100 Türk malı otomobil. Unutmadan Karsan, New York taksi ihalesinde finale kalan “V1” kodlu aracının gerçek boyutlu dış modelini, ilk kez görücüye çıkacak gerçek boyutlu iç modeli ile birlikte 1 -2 Şubat tarihlerinde New York’ta sergileyecek. Bizde bu önemli tanıtımın canlı tanıkları olacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!