'Bir çırpıda düzelmez'

Güncelleme Tarihi:

Bir çırpıda düzelmez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 22:45

TÜRKİYE’den dört bakanlık temsilcisinin Rusya başkenti Moskova’da charter seferleri yasağının kaldırılması görüşmelerini sürdürdüğü sırada, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova’dan açıklama geldi.

Haberin Devamı

Hürriyet’in, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iki hafta önce Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi talimatını verdi. Geçen sürede bu konuda hangi başarılarla övünebilirsiniz?” sorusuna yanıt veren Zaharova, “Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye’den gelen heyetle bugün görüşmeler yapılıyor. Bizim taraftan görüşmelere Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, konuk tarafı ise Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın temsil ediyor. İlişkilerin rayına oturtulması meselesinde ise daha önce dile getirdiğimiz gibi bu süreç, zaman isteyen konu. Bir çırpıda her şeyin düzelmesi beklenmemeli. Sıkılan bir kurşun ilişkileri bir anda bozmak için yeterli olurken, aynı ilişikleri tamir etmek çok daha uzun süre gerektiriyor” dedi.

“Türkiye’de tatil yapmak için charter seferleri yasağının kaldırılmasını bekliyor musunuz?” sorusuna ise Zaharova, “Benim Türkiye’de tatil yapma planlarım yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!