Bir bakış yetiyor!

Güncelleme Tarihi:

Bir bakış yetiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 22:13

YERLİ teknoloji şirketi Vestel, engellilere yönelik hazırladığı proje ile engelli bireylerin daha fazla hayatın içinde yer almaları için harekete geçti.

Haberin Devamı

Vestel’in Manisa’daki üretim tesisi Vestel City’de gerçekleştirilen basın toplantısından konuşan Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, üç ana başlığa sahip çatı projeler oluşturduklarını ifade ederek, “Bu projeler engelli erişimine uygun ürünleri, engelli istihdamını ve Vestel’in engelli bireylere yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarını içeriyor” dedi. Erdoğan, “Vestel olarak fiziksel sebeplerden ötürü toplumsal hayata katılamayan bireylerin bilgi ve teknolojiye erişimine katkıda bulunmayı kurumsal sorumluluk olarak görüyoruz. Bu anlamda, Vestel Erişilebilirlik Projesi’nin fırsat eşitliği adına tüm dünyaya faydalı olacağına inanıyoruz. Bu fayda odağıyla, haziran ayında Birleşmiş Milletler’de düzenlenecek engelli haklarına yönelik toplantıda, hayatı kolaylaştıran teknolojilerimizi ve erişilebilirlik projemizin tüm detaylarını dünyayla paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘EŞİT ŞANS’ PROJESİ

Bu kapsamda geliştirdikleri teknolojileri anlatan Erdoğan, bedensel engellilere yönelik geliştirilen yeni televizyon teknolojisini anlattı. Erdoğan, “Ar-Ge ekibimiz, göz hareketleri ile tüm fonksiyonların kontrol edilebildiği bir televizyon tasarladı. Omurilik felci, ALS, MS gibi hastalıklar nedeniyle bedensel engelli bireyler için geliştirilen bu televizyon, üç metre mesafeden, düşük hata oranlı kontrol sağlanmasıyla alanında bir ilk. Göze zararsız kızılötesi ışık kaynakları ve özel kameralarla televizyonların kontrolünü zorlanmadan yapılabilir kılan bu tasarımdan dolayı Ar-Ge ekibimizle gurur duyuyorum” dedi. Ayrıca Erdoğan, engelli çalıştırma sayısının yasal sınırı olan yüzde 3’ü geçtiklerini ve yüzde 5’i bulduklarını belirterek, “Engelli istihdamına yönelik ‘Eşit Şans’ adıyla yürüttüğümüz projenin yanı sıra down sendromlu ve zihinsel engelli gençlerimizi iş yaşamına kazandırarak ‘hayatın içinde’ olmalarını desteklemek amacıyla ‘Hayatın İçindeyim’ projesini hayata geçirdik” diye konuştu.

VESTEL’İN ENGELLİLERE YÖNELİK GELİŞTİRDİĞİ TEKNOLOJİLER

- Beyaz eşyalara Braille alfabeli kontrol kabartmaları

Haberin Devamı

- Braille alfabeli TV kumandası

- Sesli komutla çalılan akıllı TV

- Renk körleri için tasarlanan TV

- Young Guru Akademi (YGA) ile geliştirilen akıllı baston WeWalk

- Mağazalardaki tanıtım materyallerinin üzerine Braille alfabesinde açıklama

- Görme engellilere yönelik sesli olarak çalışan akıllı telefon Vestel Venus

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!