Billur Tuz şimdi de tatlandı

Güncelleme Tarihi:

Billur Tuz şimdi de tatlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yemeklere tuzuyla tat katan ‘‘Billur’’, şimdi de şekeriyle sofralara tat verecek. Türkiye'nin en eski tuz markalarından olan ‘‘Billur Tuz’’, bakliyat ve şeker üretimine başladı. Sahipleri arasında Galatasaray eski başkanı Alp Yalman'ın da bulunduğu Tatko Şirketler Grubu, Billur markasıyla pirinç, bulgur, kuru fasulye, kırmızı ve yeşil mercimek, iç bakla, barbunya üretiyor. Böylece bugüne kadar sadece tuzuyla tanınan Billur Tuz, artık bakliyat ve şekeriyle de tanınacak. 1996 yılında Tatko Şirketler Grubuna bağlı olarak kurulan Tatko Gıda'nın Genel Müdürü Babür Atılay, Tatko Gıda'nın kurulmasındaki en büyük nedenin bakliyat pazarında görülen boşluk olduğunu söyledi. Türkiye yılda 1 milyon ton pirinç ve bakliyat tüketen büyük bir pazar diyen Atılay şöyle konuştu: ‘‘Ancak bu tüketimin dağılımına bakıldığında paketlenmiş pirinç ve bakliyatın ancak yüzde 10'unu pakette satın almayı tercih ediyor. Bu pay büyük şehirlerde yüzde 40'lara ulaşmakta. Bu oranlara rağmen bakliyat pazarında irili ufaklı 500 markanın olması da tüketicide tam anlamıyla bir marka bağımlılığının oluşmadığını gösteriyor. İşte bu noktadan hareketle iki büyük avantajımızı tüketicilerle paylaşmamız gerekiyordu.’’

BAHARATLI TUZ

Billur Tuz'un şu anda pazarın yüzde 65'ine sahip olduğunu söyleyen Billur Tuz Genel Müdürü Oktay Refiğ de, 80 bin tona ulaşan yıllık kapasiteyle yakın zamanda tüketicileri farklı tuzlarla tanıştırmayı hedeflediklerini belirtti. Başlangıç için sebzeli, sarmısaklı ve baharatlı tuz üreteceklerini vurgulayan Refiğ, ‘‘Billur markasını başta pirinç olmak üzere tüm bakliyat çeşitlerinde özdeşleşmesini sağlamak en büyük hedefimiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!