Bill, Harvard’ı bıraktığında canım çok acıdı, şimdi onunla gurur duyuyorum

Güncelleme Tarihi:

Bill, Harvard’ı bıraktığında canım çok acıdı, şimdi onunla gurur duyuyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2010 00:00

CNN International’daki Larry King Live programına Microsoft’un kurucusu oğlu Bill Gates’le birlikte katılan Henry Gates, “Bill, Harvard’ı bıraktığında canım yandı. Onun bu noktaya geleceğini tahmin edemezdik. Şimdi çok gururluyum” dedi.

Haberin Devamı

MICROSOFT’un kurucusu Bill Gates, babası William Henry Gates’in yazdığı kitabı konuşmak için biraraya geldi. Henry Gates, oğlu Bill Gates’le birlikte katıldığı CNN International’daki Larry King Live programında, “Bizler eski moda insanlarız. Bill, Harvard’dan ayrıldığında beklentilerim ve canım acıdı ama onun bu noktaya geleceğini tahmin edemezdik. Kesinlikle çok gururluyum” dedi.
Geceleri evden kaçıyormuş
Oğlunun kendisini en çok ne zaman şaşırttığı sorusuna kitabındaki bir öykü ile yanıt veren Henry Gates, şunları anlattı: “Bill, ortaokulun son zamanlarındayken gece evden kaçıp, Washington Üniversitesi’ni giderek bilgisayarlarla çalışıyormuş. Bunu bilmiyorduk ortaya çıkmadan önce öğrenseydik gece yarısı uyanıp, saatler harcamasını sanırım kabul edemezdik” diye konuştu. “Öğrendiğinizde ne hissetiniz?” sorusuna ise, “Eğlendim, kesinlikle eğlendim. Bu olağanüstü bir durum. Gecenin ortasında yatağından kalkıp, bilgisayar merkezine gitmesi olağanüstü bir durum” yanıtını verdi.
Bilgisayarlar gece bedavaydı
Henry Gates, “Sizin de bilgisayarla büyüleyici bir ilişkiniz var mı” sorusu karşısında, “Hayır” demekle yetinti. “Bill’in bu merakı nereden geliyor?” sorusuna ise babası yerine Bill Gates yanıt verdi: “Eğer doğru çevreyi oluşturursanız yeni fikirler ortaya koyarsınız. Zamanlamam şanslıydı. Bilgisayarlara ulaşması kolay değildi fakat ben onlar ile büyülendim. Evet bilgisayarlar o dönemde çok pahalıydı fakat geceleri ben ve Paul Allen gibi arkadaşlarım için bedavaydı. Orada yükseldik ve oranın etrafında oynadık. İçeride kimse olmadığında bilgisayarlar hakkında daha fazla şey öğreniyorduk. Kişisel bilgisayar (PC) vizyonunun oluşmasında bu fikir etkili oldu.”
Çocuklar okuldan mezun olmalı
Henry Gates, Bill Gates’in Harvard’dan ayrılmasına üzülüp üzülmediklerine ilişkin soruya ise, “Kaygılandık. İlk zamanlarda Harvard’dan kısa süreli bir tatil için uzaklaştığını düşündük. Fakat ilerleyen zamanlarda endişelerimiz arttı. Bizler eski moda insanlarız. Bizim görüşümüze göre, çocuklar okula gitmeliler ve mezun olmalılar. Bu ayrılık beklentilerimi ve beni biraz acıttı” yanıtını verdi. Buna karşın, Bill’in bu noktaya gelebileceğini tahmin edemediklerini söyleyen Henry Gates, “Ama meydana gelenler karşısında kesinlikle çok gururluyum” dedi.

Haberin Devamı

Çocuklarımı yetiştirirken babamı örnek alıyorum

Haberin Devamı

BILL Gates, babasının kendisini yetiştirme tarzını kendi çocuklarını yetiştirirken takip ettiğini belirtirken, şunları anlattı: “Eşimin de fantastik bir çocuk yetiştirme tarzı var. Örneğin evimizde çok fazla kitap da var. Çocuklarımızın neyi daha fazla istediğini anlamaktan emin olmak istiyoruz. Babam bütün zamanını bizimle oturarak geçirmezdi. Biz de kendi çocuklarımıza aynı şeyi yapıyoruz ve babamın yaptığını yapmaktan çok memnunum.”

iPad’e önyargılıyım Apple’ı kıskanmıyorum

BILL Gates, “Apple’ı kıskanıyor musunuz” sorusu üzerine, kıskanmadığını ifade ederek, “Apple Microsoft’tan üç yıl sonra işe başladı. Çok büyük düşüş ve yükselişler yaşadılar” demekle yetindi. “Steve Jobs’ı beğeniyor musun” sorusuna ise Gates, “Steve çok yetenekli ve çok iyi işler yapıyor” yanıtını verdi. Bill Gates, iPad’e ilişkin ise, “Biraz önyargılıyım. Beğenip beğenmediği sorulacak doğru insan ben değilim. Toplantıya götüreceğim cihaz şimdilik o değil” yorumunu getirdi.

Haberin Devamı

Baba Gates: Facebook ve Twitter’da yokum mahcubum

BILL Gates’in babası Henry Gates, “Bilgisayarlarla aranız nasıl? Oğlunuzun geliştirdiği teknolojileri kullanıyor musunuz” sorusu üzerine, “Yüzde 80 kullanabiliyorum, ama kesinlikle çok kullanışlı ve rahat” yanıtı verdi. Bill Gates, Facebook ve Twitter’ı insanlarla yakın iletişim kurmasına yardımcı olduğu için kullanmayı çok sevdiğini anlatırken, babası Henry Gates ise, bu uygulamaları kullanamadığı için çok mahcup olduğunu söyledi. Bill Gates, “Babam çok büyük bir e-mail kullanıcısı” diye konuştu.

Buffet, kafa dengim çıktı

HENRY Gates’in “Showing Up for Life: Thoughts on the Gifts of a Lifetime-Hayata Atılmak: Bir Ömrün Hediyeleri Üzerine Düşünceler” adlı kitabında yer alan bir ayrıntı, Bill Gates ve Warren Buffett’ın arkadaşlığıyla ilgili. Programda bu konuyu da anlatan Bill Gates, annesinin kendisi ile Warren Buffett arasındaki arkadaşlığa aracılık ettiğini de söyledi. Bill Gates, Warren Buffett’la arkadaşlığını ise şöyle anlattı: “Annem Mary ve babam çok sosyaldi ve çok fazla ilginç insanla bir araya geliyordu. Microsoft’ta çok sıkı çalıştığım dönemlerde annem sık sık ‘Bu davete kesinlikle gelmesin’ diye uyarırdı beni. Ben de genelde işime ve yazılımlara odaklandığım için diğer şeyleri önemsemezdim. Bir gün Kathryn Graham ve Warren Buffett’in katılacağı bir daveti düzenlediğinde ‘İşte bu kesinlikle gelmen gereken zaman’ dedi. Çok gönülsüz bir şekilde yapmam gereken çok fazla iş olduğunu söyledim ama annem çok ısrar etti ve tamam dedim. Buffett’la tanıştığımda, kafa dengimi buldum. Gece yarısına kadar orada kaldım ve çok iyi sorular sordu. O dünya görüşüne sahip. Sadece işlem gören hisse senetleri ya da para kazanmaktan bahsetmiyorum. O bazı şirketlerin neden başarılı olurken, bazılarının olmadığı üzerine de düşünüyor. Ve böylece arkadaşlığımız başladı.”

Haberin Devamı

Bilgisayar konuşabilecek dinleyebilecek görebilecek

BILL Gates, “10 yıl içinde şu anda sahip olduklarımızdan nelerden vazgeçeceğimiz” yönündeki soruya ise, “En büyük şey, bilgisayar konuşabilecek, dinleyebilecek ve görebilecek. Televizyonunuza doğru yöneldiğinizde, “Hey Larry, senin genelde izlediğin kanallar şunlar. Eğer bir başkası yönelirse televizyona bunu da anlayabilecek. Onunla konuşabileceğiz” yanıtını verdi. Bill Gates, neleri kaybedeceğimize ilişkin ise şunları söyledi: “Özel hayatta ne istediğimizi, neyi paylaşmak istemediğimiz tanımlamaya ihtiyaç olacak. Teknoloji bir araya gelmeyi kolaylaştıracak, kiminle iletişim halinde olunacağına karar vermek zorlaşacak. Biyolojik ortamda da genetik değişikliği gibi çeşitli konularda seçenekler artacak. Çok fazla dilemma olabilir. Fakat yaygın bir şekilde, fakir insanlara daha iyi yaşam şartları sunulacak ve yaşam beklentileri artacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!