Bilişimcilerin ev hapsi isyanı

Güncelleme Tarihi:

Bilişimcilerin ev hapsi isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Bilişim Derneği ve Bilişim Vakfı, ‘‘Bilişim teknolojilerinin bu kadar geliştiği bir çağda, nugüs ve seçmen sayımı için ev hapsinin utanç verici olduğunu’’ belirtti.

30 Kasım'da gerçekleştirilecek seçmen sayımı ve nüfus tespiti için uygulanacak sokağa çıkma yasağı, bilgisayar dünyasını çileden çıkardı. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Bilişim Derneği ve Türkiye Bilişim Vakfı, bilgi çağında gerçekleştirilen ‘‘ev hapsi’’ uygulamasını ‘‘ilkellik’’' olarak nitelendirdi.

‘‘Bugün, emekli maaşı kuyruğunda bekleyen insanların öldüğüne, hastanelerde tedavi edilememenin acılarına, devlet kapısındaki işlemlerimizin haftalarca, aylarca sürüncemede kalmasına tanık oluyorsak, hemen hepsinin özünde yatan neden, kamu kesiminin bilişim teknolojilerini yerinde, doğru ve verimli kullanamamasıdır’’ diyen Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, ‘‘Bilişim teknolojilerinin bu kadar geliştiği bir çağda, evlerde hapis tutulmayı utanç verici buluyoruz’’ şeklinde konuştu.

YASALARI AŞAMADIK

Elektronik seçim ve sayım konusunda, Meclis Başkanı Mustafa Kalemli'den, İçişleri Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu ve Devlet İstatistik Enstitüsü'ne kadar pek çok kamu kuruluşu ile temasta bulunduklarını belirten Aktepe, şöyle devam etti: ‘‘Bu kuruluşların tüm iyi niyetlerine ve sıcak ilgilerine karşın, düşündüklerimizi gerçekleştiremedik. Önümüzde duran engel, insanlar değildi. Aşamadığımız engel, ülkemizin yasaları ve hukuksal düzenlemelerdi. Türkiye'nin çağdaş koşullara uyarlanmamış, ayak uyduramamış yasaları...’’

Sayılarla seçim

Seçmen sayısı: 37.000.000

Konut sayısı : 12.018.744

İşyeri sayısı: 2.900.382

Cadde ve sokak sayısı: 357.000

Her yıl 18 yaşına giren

seçmen sayısı: 1.350.000

Nüfus sayımı için

gereken personel sayısı: 675.000

Seçmen sayımı için

gereken personel sayısı: 550.000

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!