‘Bilek güreşi’

Güncelleme Tarihi:

‘Bilek güreşi’
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2014 01:29

SON dönemlerin en popüler ürünlerinden olan giyilebilir teknolojilerdeki rekabet akıllı bilekliklere taşınıyor. Kullanıcıların nabız veya attıkları adımları sayan bu cihazlar özellikle günlük aktivitelerini takip ediyor.

Haberin Devamı

HAYATIMIZA son dönemlerde giren yeniliklerin arasında giyilebilir teknoloji ürünleri bulunuyor. Akıllı gözlüğü, akıllı saati ve akıllı bilekliği derken birçok yeni ürün konsepti kullanıcılara sunuluyor. Her ne kadar giyilebilir teknoloji ürünleri ilgi çekici olsa da hayatımızdaki yerini ne olacağı henüz tam olarak bilinemiyor. Ancak akıllı bileklikler, son dönemlerde akıllı saatlerin popüler olmasına karşın hem üreticiler hem de kullanıcılar açısından oldukça dikkat çekiyor. Geçen hafta düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde Sony, Samsung ve Huawei gibi teknoloji devlerinin akıllı bileklik modellerini tanıtması, bu ürünlerin 2014 yılına damga vuracağını bir kez daha kanıtladı.

MODELLER ARTIYOR

Akıllı bileklikler, akıllı telefonlarla kullanılabilecek cihazlar. Bilekliklerde bulunan ‘bluetooth’ bağlantısı bu cihazların akıllı telefonlara bağlanabilemesini sağlıyor. E-posta, kısa mesaj, sosyal ağlar gibi bildirimler kullanıcılara akıllı bileklikler üzerinden ulaştırılabiliyor. Ancak akıllı bilekliklerin en dikkat çeken özellikleri sağlık uygulamaları. Kullancıların günlük aktivitelerini ölçebilen akıllı bileklikler, atılan adım sayısı, yürüme mesafesi ve hatta kalp atışı gibi birçok farklı ölçümün yapılabilmesini sağlıyor. Örneğin, sabah kullanılmaya başlanan bir akıllı bileklik, akşama kadar tüm ölçümleri gerçekleştiriyor. Kullanıcılar akşam yatmadan önce tüm aktivitelerini akıllı telefonlar üzerinden görebiliyor. Bu yüzden akıllı bilekliklerin kullanıcıların hayatına daha yakın durduğu ifade edilebilir. Türkiye’de şu anda yaklaşık 5 farklı akıllı bileklik modeli bulunuyor. Ancak Samsung, Huawei ve Sony’nin tanıttığı akıllı bileklik modelleriyle bu sayının daha da artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Samsung Galaxy Gear Fit
1.84 inç AMOLED ekran
Kalp atışı ölçümü
Adım ölçer

Huawei TalkBand
Kulaklık
Konuşma desteği
Su geçirmez

Sony SmartBand
Su geçirmez
5 gün batarya ömrü
Adım ölçer

Nike FuelBand
LED gösterge
Adım ölçer
Aktivite puanlama

Jawbone Up
Adım ölçer
Verimli uyku tespiti
Uygulama desteği

HAFTANIN TRENDİ

Haberin Devamı

Ceketler de akıllanıyor
WEARABLE Experiments’in geliştirdiği ceketin kollarındaki LED ışıklar, gidilecek yönü gösteriyor. Ceket akıllı telefonlara bağlanarak kullanılıyor ve yön, harita üzerinden işaretleniyor.

OYUN DÜNYASI

Kaykay ustası geri dönüyor
KAYKAY ustası Tony Hawk’ın konsol oyunu yeniden oyunseverlerle buluşmak için geri sayıyor. Tony Hawk üzerinde son rötuşlar yapılıyor. Şirket oyunun çıkacağı tarihi sır gibi saklıyor.

UYGULAMA

Uyanma alışkanlarını takip ediyor
USEFUL İş Geliştirme Ajansı tarafından geliştirilen HabitClock, kullanıcıların uyanma alışkanlıklarını takip ediyor. Şu anda iPhone kullanıcılarının indirebildiği uygulama, ücretsiz olarak App Store’da bulunuyor.

Haberin Devamı

MÜREKKEPLİ EKRANDAN OKUTUYOR

‘Bilek güreşi’


DİJİTAL kitaplar basılı kağıtta okuma zevkini henüz vermese de e-ink yani e-mürekkepli ekranlı tabletler en iyi e-kitap okuma teknolojileri arasında. Teknoloji mağazalarında yer alan mürekkepli ekran teknolojisine sahip olan e-kitap okuyucuların fiyatları 140 liradan başlıyor.

* Yaklaşık Türkiye satış fiyatlarıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!