Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2020 16:51

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’in her yıl desteklediği girişimlerin en iyilerini belirlediği Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang bir kez daha Türkiye’nin ve dünyanın yükselen girişimlerini ağırlayacak. Bu yıl izleyicilere benzersiz bir online deneyim de sunmaya hazırlanan etkinlikte 80 girişim standı online olarak gezilebilecek; TOP 20 girişimleri görkemli bir sanal sahnede sunum yapacak. Etkinlikte, sürpriz gösteriler ve konuklar da yer alacak.

Üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezleri arasında dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin her yıl girişimlerin en iyilerini belirlediği Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı.

Bu yıl ‘Rise Together’ mottosuyla yola çıkan ve 03 Aralık 2020, Perşembe günü online olarak düzenlenecek olan Big Bang bir kez daha Türkiye’nin ve dünyanın yükselen girişimlerini ağırlayacak. İzleyicilere benzersiz bir online deneyim de sunmaya hazırlanan ve 100 binden fazla girişimcilik, teknoloji ve inovasyon odaklı kişinin takip edeceği etkinlikte 80 girişim standı online olarak gezilebilecek. TOP 20 girişimleri ise görkemli bir sanal sahnede sunumlarını gerçekleştirecek. Etkinlikte, sürpriz gösteriler ve konuklar da yer alacak.

Haberin Devamı

Big Bang’te her yıl olduğu gibi bu yıl da girişimcilere milyonlarca liralık ödül, nakit ve yatırım ulaştırılması hedefleniyor.

Dünyanın 20 farklı ülkesinden başvuru alındı

İTÜ Çekirdek bu yıl aralarında Arnavutluk, Azerbaycan, Hindistan, İran, Karadağ, Kosova, Lübnan, Makedonya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Romanya, Sırbistan ve Tunus’un da yer aldığı 20 farklı ülkeden ve Türkiye’nin 81 farklı şehrinden binlerce başvuru aldı. 

Toplam değerlemesi 1.8 milyar TL’ye ulaştı

Kurulduğu günden beri İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi 2.991 girişime ve 6.544 girişimciye destek verdi. Desteklenen girişimlerin 864’ü şirketleşerek, 248 milyon TL’lik ciroya ulaştı ve 3.600’den fazla kişiye istihdam sağladı. Toplamda 147 girişim 196 milyon TL’yi aşkın yatırım aldı ve değerlemeleri 1.8 milyar TL’ye ulaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!