Beşinci 'Dünya Kalite Zirvesi' yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Beşinci Dünya Kalite Zirvesi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 14:31

Bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Kalite Zirvesi yapıldı. Rus iş adamlarının yanı sıra, Türkiye’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Payas Belediyesi, Oses Grup, Türk Azeri İşadamları Derneği, Genna Ajans İnegöl Mobilya yöneticileri, katıldı.

Haberin Devamı

Zirve kapsamında verilen, World Quality Award Ödüllersahiplerini buldu. Ödül gecesinin sunuculuğunu, Oyuncu Metin Yıldız yaptı.

Organizasyonu gerçekleştiren Lobin World Türkiye Başkanı Fahri Ustaoğlu zirveye katılan Rus İş Adamlarına yönelik konuşmasında “Bu yıl zirvenin Rusya’da yapılmasının nedeni, Türkiye Rusya ilişkilerinin ticari anlamda gelişmesine destek vermektir. Arabulucu olarak, hedeflenen 1 milyar dolar ticaret hacmini geliştirmeye çalışıyoruz. Başlıca ele aldığımız konular, Rusya’da ki yatırımlar, ticaret yolları ve Türk Rus ilişkileridir. Her iki ülke ilişkilerinin, her geçen gün daha iyi boyuta ulaşacağı inancındayız. Türkiye, tüm dünya ülkeleri için önemli bir pazar ve fırsatlar ülkesidir ve Türkiye’nin dünyada lider ülkeler arasındaki yerini alması en büyük hedefimizdir” dedi.

Haberin Devamı

SADECE İNOVASYON DEĞİL ÜRETİM!

Zirve’de öne çıkan konular arasında, Türkiye’nin Avrupa Birliğinden vazgeçmeden, Şengay Ülkeleri iş birliğini sürdürebileceği ve sadece inovasyon değil, marka üreterek ekonomiye beş misli değer üretilebileceği yönündeydi. Zirve’de konuşan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu;St. Petersburg’da bulunan iş dünyasının temsilcileri ile birlikte arzumuz; tarihi derinliğe dayanan Türk- Rus ilişkilerinin, bundan sonra süratle normalleşmesi ve karşılıklı çıkarların doğru ve de zamanında tespit edilerek yakın geçmişte olduğu gibi ortak birçok alanda işbirliğinin geliştirilmesidir.

Özellikle Suriye meselesinde, Türkiye’nin bu güne kadar sergilediği yapıcı tutumu, umut ederiz ki Rusya’da özellikle Rus Başkanı Putin’in olumlu yönde değerlendirmedir. Suriye’de akan kanın ve iç savaşın durdurulması yönünde ortak insiyatif almalarıdır. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve iç barışının sağlanması için bugüne kadar elinden geleni fazlasını ortaya koymuştur. Aynı anlayışın Rusya tarafından da sergilenmesiyle, Türk - Rus ilişkilerinin istenilen seviyeye ulaşacağı açıktır. Bizler Petersburg’da bu duygu ve düşüncelere bir kez daha katkı sunmak istiyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!