‘Belgeler ortada tek yolum adalet’

Güncelleme Tarihi:

‘Belgeler ortada tek yolum adalet’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 22:39

KKTC’de Ercan havalimanı işleten konsorsiyumun büyük ortağı Taşyapı patronu Emrullah Turanlı, eski Ulaştırma Bakanı günümüz Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile girdiği “Ercan havalimanı inşaatının denetlenmesi için aylık 225 bin dolar talep edilmesi” polemiğiyle ilgili, “Ben siyasetçi değilim belgeli konuşuyorum. Tanıklar, ödenmiş dekontlar ve Ombudsman’ın raporu ortada, hakkımı adalet ve hukukta aramaktan başka çarem yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

İKİ YILLIK KRİZ ALEVLENDİ

Taşyapı’nın 2012’de devraldığı Ercan havalimanı ve inşaatı ihalesinde denetleme krizi, iki yıl önce başladı. Kamu denetçisi yüksek hakim Emine Dizdarlı’nın rapor haline getirerek kamuoyuna açıkladığı ve dönemin Ulaştırma Bakanı günümüzün Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu zan altında bıraktığı rapor uzun süre gündemde kaldı. Dizdarlı raporunda, Ercan havalimanı inşaatının aylık 225 bin dolar, yıllık 11.5 milyon dolara ihalesiz bir şekilde verilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Aradan geçen sürede Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Dışişleri Bakanlığı görevine geldi.

BAKANIN ODASINDA YAŞANDI

Ertuğruloğlu’nun meclis kürsüsünden Ercan havalimanının denetlenmediği ve şaibeli olduğunu dile getirmesi krizi yeniden alevlendirdi. Taşyapı patronu Emrullah Turanlı, KKTC yerel medyasına, dönemin Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu’nun kendisi ve ekibini odasına çağırarak, İstanbul merkezli bir şirket sahibi olan Ömer Elmas adlı bir avukatla tanıştırarak, “Bundan sonra Ercan’ı Ömer Elmas denetleyecek, onun söylediklerini yapacaksın” dediğini söyledi. Ömer Elmas’ın, “Bundan sonra bana aylık 225 bin dolar ödeyeceksin” demesi üzerine para talebini reddederek ekibiyle birlikte odayı terkettiğini belirten Turanlı, “Bundan sonra aramız kötü oldu, Emrullah bey iken O adam oldum” dedi.

Haberin Devamı

‘HAYATIMDAN BİLE ENDİŞELİYİM’

Turanlı, Ertuğruloğlu’nun KKTC medyasında yer alan, “Ömer Elmas’ı ben tanımazdım, Bu arkadaşı bana Ankara’dan yardım istediğim arkadaşlar gönderdi” şeklindeki sözlerine de dikkat çekerek, “Hayatımdan bile endişe ediyorum, Bakan’ın yardım istediği Ankara’daki arkadaşları kim?” diye konuştu.

Turanlı, bakanlık odasında yaşadığı olayla ilgili tanıkların bulunduğuna dikkat çekerek, “Kıbrıs Türk adaletine güveniyor ve sığınıyorum. Ben belgelerle konuşuyorum. Hukuktan da başka gidecek yolum yok. Talep edilen denetleme parasının iki aylığını bakanlığın resmi yazıları üzerine iki üzerine şerh ve itiraz koyarak ödedim. Şimdi geri de vermiyorlar, gümrükteki araçlarımı da çıkarmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun, “Rüşvet istemişim gibi algı operasyonu yapıyorlar, şirket denetlemeden kaçmak istiyor” diye karşılık verdiği kriz, KKTC siyaseti ve medyasının da birinci gündem maddesi.

KKTC BAŞBAKANI: ‘HERKES HADDİNİ BİLSİN”

EMRULLAH Turanlı ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu arasındaki krize müdahale eden KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün dün yazılı açıklama yaptı ve “Herkes haddini bilsin” dedi. Özgürgün şunları söyledi: “Kıbrıs konusunda önemli bir dönemecin arifesinde, ülke gündemini gereksiz meşgul eden, halkımızın huzurunu bozan, hükümet icraatlarını gölgeler nitelikte, özelde kişiselleştirilerek inatla sürdürülen tartışmaların ülkemiz yararına olmadığı gibi, siyasi avantaj sağlamaya çalışanların da asla kazanımı olamaz. Demokrasi gereği her türlü eleştiri hakkına sahip olunsa da değer verdiğimiz yatırımcı, işadamı dahil, hiç kimse hükümet üyelerine sermaye kılıcı sallamaya kalkamaz, haddini aşamaz. Herkes önce kendini ve haddini iyi bilmelidir.” Açıklamaya cevap veren Turanlı ise, “Başbakana aynen katılıyorum. Ben bu sözleri üzerime almıyorum, çünkü hakkımı hukukta arayan biriyim. Kılıçla işim olmaz benim işim hak ve hukukla” dedi.

BAKMADAN GEÇME!