BEKO 174 milyon YTL sermaye artırıyor

Güncelleme Tarihi:

BEKO 174 milyon YTL sermaye artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 10:55

Beko Elektronik A.Ş. tamamı nakit olarak karşılanmak üzere 174 milyon YTL tutarında sermaye artırımına gidecek.

Haberin Devamı

Beko Elektronik sermaye artırımı dolayısıyla ihraç edeceği hisse senetlerini kayda alınması için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu. Beko’nun yanı sıra Işıklar Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. 79.9 milyon, Mensa Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş. de 12 milyon YTL’lik nakit artırımlar için SPK’ya başvuruda bulundu. Mensa Mensucat’ın artırılacak sermayesini temsil eden payların, Şirket’in büyük ortağı Ulutaş Tekstil A.Ş.’ye tahsis edileceği bildirildi.

Hektaş A.Ş. ise kayıtlı sermaye tavanını 80 milyon YTL’den 100 milyona çıkarma talebiyle SPK’ya başvuruda bulundu.

TESCO KİPA’NIN ARTIRIMI KAYDA ALINDI
Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda A.Ş.’nin sermayesini 100 milyon YTL bedelli artırımla 11.8 milyon YTL’den 111.8 milyona yükseltmesine Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay çıktı. SPK, Tesco Kipa A.Ş.’nin söz konusu sermaye artırımı dolayısıyla ihraç edeceği hisse senetlerini geçen hafta kayda aldı. Şirket’in kayıtlı sermaye tavanı ise 200 milyon YTL düzeyinde bulunuyor.

Bu arada Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin sermayesini 10.8 milyon YTL bedelsiz artırımla 24.3 milyona, Varlık Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 9 milyon YTL bedelli artırımla 15 milyona, Antalya Güçbirliği Holding’in 2.4 milyon bedelli artırımla 7.2 milyon YTL’ye ve Oytaş A.Ş.’nin 5.1 milyon bedelsiz artırımla 6.7 milyon YT’ye çıkarması nedeniyle ihraç edeceği hisseler de Kurul kaydına alındı.

Haberin Devamı

ÇAĞRI YÜKÜMLÜLÜĞÜNDEN MUAFİYET TALEBİ
Yeni Çağdaş İhtiyaç Gıda Maddeleri İnşaat Limited Şirketi’nin, halka açık Tivmaş Mağazacılık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Tivmaş A.Ş.) yüzde 49 hissesini alması

nedeniyle, sermaye piyasası mevzuatı uyarınca ortaya çıkan Şirket’in diğer ortaklarına ait hisse senetlerini satın almak üzere çağrıda bulunma yükümlülüğünden muafiyet talebi ise olumsuz karşılandı. Bu çerçevede, Kurul en geç 15 gün içinde Tivmaş A.Ş.’nin diğer ortaklarına çağrı yapmak üzere başvurması gerektiğinin Yeni Çağdaş’a bildirme kararı aldı.

Maro Tarım İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin, halka açık Tivak Tarım Ürünleri A.Ş.’nin yüzde 49 hissesini satın alması nedeniyle doğan çağrı yükümlülüğünden muaf olma talebi de geri çevrildi.

Haberin Devamı

ARACI KURUMLARDAN DA SERMAYE ARTIRIMI
Morgan Stanley Menkul Değerler A.Ş.’nin sermayesinin 7.5 milyon YTL’den 13.5 milyon YTL’ye, Güven Menkul Değerler A.Ş.’nin sermayesinin 500 bin YTL’dan 5 milyona, Standard Ünlü Menkul Değerler A.Ş.’nin sermayesinin de 2.3 milyon YTL’den 2.7 milyon YTL’ye çıkarılması başvuruları kabul edildi. Bu artırım sırasında ortaklık yapısı değişikliği bulunmadığı bildirildi.

AS Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş., sermaye piyasasında bağımsız denetim faaliyetinde

bulunmak üzere yetkilendirildi.

Egaş Eczane Gereçleri A.Ş.’nin 2007 yılına ait finansal tablolarının bağımsız denetim yükümlülüğünden muaf

tutulmasına, söz konusu şirketin izleyen hesap dönemlerinde de muafiyet şartlarını taşıması durumunda muafiyetin bu hesap

dönemleri için de geçerli olmasına karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!