Bebek doğsun adını koyarız

Güncelleme Tarihi:

Bebek doğsun adını koyarız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 01:02

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İBB Başkanı Kadir Topbaş’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Cengiz İnşaat’tan Mehmet Cengiz, MAPA İnşaat’tan Mehmet Nazif Günal, Kolin İnşaat’tan Naci Koloğlu ve Kalyon İnşaat’tan Mehmet Kalyoncu da katıldı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu 7 Haziran 2014’te dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan İstanbul 3. Havalimanı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeni havalimanının ilk bölümünün 29 Ekim 2017’de açılacağını söyleyen Davutoğlu, “Yeni havalimanının ismiyle ilgili bir gelişme yok. Bebek doğsun karar veririz” dedi.

Ahmet Davutoğlu, dolardaki yükselişin inşaat maliyetini etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine de, finansman açısından bir sıkıntının olmadığını, maliyet hesabının Euro üzerinden yapıldığını söyledi. Davutoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Projenin büyüklüğü itibariyle bakıldığında tesis 10 milyar 247 bin Euro’ya yapılacak. 22 milyar Euro kira bedeli var. Yani toplamda 32 milyar Euro’luk bir projeden bahsetmek mümkün. Böylesine bir işin uzun dönemli üstlenilmiş olması bize duyulan güvenin de çok çarpıcı bir işaretidir. 150’den fazla havayolu şirketi bu alanı kullanacağını açıkladı. Dört fazda tamamlanacak. İlk fazda ilk pist yılda 90 milyon kişiyi ağırlayabilecek. 29 Ekim 2017’de tamamlanacak. Daha sonra ikinci pist eklendiğinde yılda 120 milyon yolcunun ağırlanması planlanıyor.“

5 MİLYON AĞAÇ

Haberin Devamı

İnşaatta çevre duyarlılığının önemine dikkat çeken Davutoğlu, “Bölgenin dokusu, ağaçlar, yapısı ve çevredeki orman alanlarında en ufak bir eksiklik olmayacak. Yaklaşık 600 bin ağaçta işlem yapılacak ancak 5 milyon ağaç bu alana dikilecek” diye konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI YEŞİL ALAN OLABİLİR

AHMET Davutoğlu yeni havalimanının faaliyete girmesiyle Atatürk Havalimanı’nın nasıl kullanılacağını ise şöyle açıkladı: “Kadim şehir olması bakımından itina ile korunması gereken, küresel bir merkez olması açısından itina ile değiştirilmesi gereken bir yer. Doğal dokunun, tarihi dokunun korunması bizim asli görevimizdir. Atatürk Havalimanı’nın korunması da bu denge çerçevesinde olacaktır. Şehrin içinde kaldığı için zaten havalimanı dışarı taşınıyor. Yeşil alan haline dönüştürülebilir.“

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!