Baysal'ın gıyabi tutukluluğu devam

Güncelleme Tarihi:

Baysalın gıyabi tutukluluğu devam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü olduğu dönemde, batan TYT Bank, İmpexbank ile Marmarabank'a teminatsız kredi verdiği, ‘‘emniyeti suiistimal suretiyle zimmetine para geçirerek, TKB'yi zarara uğrattığı’’ gerekçesiyle 12.5 yıl ağır hapis, 1.5 trilyon lira ağır para cezasına çarptırılan Özal Baysal'ın, bu kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Baysal'ın avukatlarının taleplerini reddederek, daha önce verilen gıyabi tutukluluk kararının devamına karar verdi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına, gıyabi tutuklu sanık Özal Baysal katılmazken, avukatları Yalçın Kasaroğlu, Erdener Yurtcan ve Ergun Özer ile TKB'nin avukatı Vedat Ahsen Çoşar hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Erdener Yurtcan, müvekkili Özal Baysal'ın genel müdürlüğünü yaptığı TKB'nin, bir KİT kuruluşu olduğunu belirterek, bu nedenle de TKB'nin bağlı bulunduğu bakandan ‘‘yargılama izni’’ alınması gerektiğini savundu. Bu izin alınmadığı için yargılamanın durdurulması gerektiğini öne süren Avukat Yurtcan, Yargıtay'ın ilk kararı bozduğunu hatırlatarak, sanık Baysal'ın gıyabi tutukluluk halinin kaldırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı ise, daha önceki görüşünde bir değişiklik olmadığını belirterek, sanığın gıyabi tutukluluk kararının devamına karar verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Batu da, sanık avukatlarının taleplerinin reddine ve sanık hakkındaki gıyabi tutuklama kararının devamına karar verildiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!