Bayramda tatil ve eğlence bir arada

Güncelleme Tarihi:

Bayramda tatil ve eğlence bir arada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 12:03

Yerli turistleri ağırlamaya hazırlanan oteller, ünlü sanatçıların sahne alacağı programlara ağırlık verirken seyahat acenteleri de çeşitli ödeme kolaylıklarıyla her bütçeye uygun tatil imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

Vatandaşların Kurban Bayramı'nda daha çok Akdeniz bölgesini veya aktivite imkanı fazla tesisleri tercih etmesi bekleniyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bayram tatilinde, hem dinlenmek hem de eğlenmek isteyenler için oteller çeşitli programlar hazırlıyor. Özellikle Kıbrıs'taki oteller, İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Zerrin Özer ve Muazzez Ersoy gibi ünlü sanatçıların sahne alacağı yemekli programlar düzenliyor.

Bayramda, 4 günlük tatilin maliyeti 200-800 TL arasında değişiyor. Yurt dışı turlar için 300 ile 2000 avroyu gözden çıkarmak gerekiyor.

“ÜNLÜ SANATÇILARIN SAHNE ALACAĞI OTELLERE İLGİ BÜYÜK”

ETS Tur Yurt içi Turlar Müdürü Suat Özbek, Kurban Bayramı program ve fiyatlarını duyuran ilanların 26 Ekimden itibaren yayımlanmaya başladığını belirterek, ünlü sanatçıların sahne alacağı otellere ilginin yüksek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Mevsim itibarıyla Antalya'nın yoğun talep gören bölgelerin başında olduğunu anlatan Özbek, termal bölgeler arasında Afyonkarahisar ile kültür turlarının ve KKTC'nin ilgi gören destinasyonlar olduğunu bildirdi.

Kurban Bayramı'nda, 15 bin kişiye tatil yaptırmaya planladıklarını ifade eden Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ünlü sanatçılar her bayramda olduğu gibi bazı otellerde sahne alacak. Bu tesisleri tercih eden, yoğun tempodan, büyük şehirlerin stresinden bunalan misafirlerimiz hem kısa bir bayram molası vermiş oluyor hem de beğendikleri ünlü sanatçıları canlı izleme şansı bulabiliyor. Bu sayede insanlar, yılda en azından bir kez, sevdikleri sanatçıları ertesi gün işe yetişme derdi olmadan dinleme ve aileleriyle eğlenme şansına sahip oluyor.

Rixos Sungate Otel'de 28 Kasımda Serdar Ortaç, 29 Kasımda Ajda Pekkan sahne alacak. Rixos Premium Otel'de de 28 Kasım akşamı Enbe Orkestrası tatilcilere güzel bir gece yaşatacak. Titanic Deluxe Beach&Resort Hotel'de bayramın ilk günü Volkan Konak hayranlarıyla buluşacak. Afyon Oruçoğlu Termal Otel'de 29 Kasımdaki Gala Yemeği'nde Coşkun Sabah ve Niran Ünsal sahne alacak. Klassis Resort Silivri'de ise 28 Kasım akşamı Kutsi tatilcileri eğlendirecek.”

Haberin Devamı

Özbek, 4 günlük bayram tatili için erken rezervasyon ve peşin ödemelerde indirimle çeşitli taksit imkanları sağladıklarını belirterek, “Bayramda 4 gece toplamında misafirlerimize 200 TL'den 800 TL'ye değişik tesis alternatifleri sunuyoruz” dedi.

KKTC için 4 gece konaklama, uçuş ve transferlerin dahil olduğu paket tatil programlarının bulunduğunu kaydeden Özbek, “Kaya Artemis'i tercih eden misafirlerimiz bayramın ikinci gecesi İbrahim Tatlıses'i izleyebilecek. Merit Crystal Otel'de 4 gecelik paket tatil yapanlar 28 Kasımda Ajda Pekkan'ı dinleme fırsatı bulacak. Malpas Hotel'de ise 28 Kasım gecesi Muazzez Ersoy, Mercure Hotel'de 27 Kasımda Zerrin Özer program yapacak” diye konuştu.

YURT DIŞI TURLAR

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, sonbahar aylarının tatilcilerin seyahat için en çok tercih ettikleri dönem olduğunu ifade ederek, “Kışa girmeden, çok soğuklara kalmadan tatil yapmak isteyenler için, Kurban Bayramı'nda tatilcilere yurt dışı tur paketlerinde 50'nin üzerinde ülke görme fırsatı sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Erken rezervasyon indirimlerinin yoğun talep nedeniyle önce 2 Kasıma kadar oda başına 80 avro son olarak 9 Kasıma kadar 60 avro olarak uzatıldığını belirten Özkar, Kurban Bayramı tatilinde, Orta Avrupa tur paketleri içinde yer alan Prag ve 3 ülkeyi kapsayan Budapeşte-Viyana-Prag turları, İtalya'da Roma'nın tercihlerde ilk sıralarda yer aldığını kaydetti.

Özkar, şunları söyledi:

“İtalya'nın en güzel 3 şehrini içeren Roma-Floransa-Venedik tur paketleri, 2009 yılının en çok rağbet gören tur paketlerinden. Balkanlar'da Dubrovnik favoriler arasında. Balkanlar'da 6 ülkeyi gezdiren baştanbaşa Balkanlar turu, Dalmaçya Sahillerinin en güzel şehirleri, Kosova-Bosna-Karadağ-Makedonya tur paketleri, Mısır'ın denizi ile dünyaca ünlü Sharm El Sheikh kasabası, ayrıca bu bayram Uzakdoğu'nun ve tropikal mevsimin en güzel zamanları.

Haberin Devamı

Tayland'ın incisi Bangkok, Singapur, tropikal Phuket adası, Maldivler turları. Yurt içi tur paketlerinin içinde ise en çok talebi görecek yer, Şeker Bayramı'nda olduğu gibi kesinlikle Kıbrıs olacak. 4 günlük Prag turu 299 avro, 8 günlük Prag-Viyana-Budapeşte turu 529 avro, 4-5 günlük Selanik-Atina-Kavala turu 269 avro, 9 gün Çin turu 1399 avro, 9 gün Küba turu ise 1599 avro olarak satışa sunulacak.”
ETS Tur Yurt dışı Turlar Müdürü Nilüfer Müstecaplıoğlu da yurt dışına çıkmak isteyenler için 50'ye yakın alternatifleri bulunduğunu, 319 avroya Yunanistan turundan 2 bin 99 avroluk Kenya turuna kadar değişik fiyat aralıklarında sunulan turlarla 7 kıtadan pek çok farklı ülkeye gidilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yurt dışında genellikle hemen her bölgeye talep olduğunu, çok özel tur alternatifleri bulunduğunu anlatan Müstecaplıoğlu, vizesiz gidilebilecek Suriye'ye turların 26 Kasımda başlayacağını ve 5 gece süreceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!